Spanien dedikerer VM-trofæ til Sankt Jakob

Det spanske landshold fik hjælp, da de vandt VM i fodbold i 2010. Det var efter sigende Sankt Jakob, der viste dem vejen til sejr. Foto: Anthony Stanley / Wikimedia Commons

Spanien vandt VM i fodbold 2010. Nu har Caminoens grundlægger, Sankt Jakob, fået æren for sejren

"Vi har bedt dig om meget, men vi troede på, at du ville høre vores bønner, og det gjorde du. Vi står her i dag med VM-trofæet i hænderne for at dedikere det til dig, Sankt Jakob, fordi du hjalp os med at blive verdensmestre."

Sådan lød det forleden i en tale ved Sankt Jakobs katedral i Santiago de Compostela, da præsidenten for det spanske fodboldforbund, Angel Maria Villar, og Spaniens landsholdstræner, Vicente del Bosque, dedikerede landets første VM-trofæ til apostlen Sankt Jakob. Det skriver Catholic News Agency.

Det er til trods for, at verdensmestrene allerede har tilegnet triumfen en anden katolsk helgen, nemlig Jomfruen af Guadalupe.

LÆS OGSÅ:Spanske VM-helte hylder helgen

Villar tegnede i samme tale en metaforisk parallel til Sankt Jakob, der selv rejste igennem Spanien på det, der i dag kendes som pilgrimsruten Caminoen.

"Vi er kommet her som sejrsherrer i VM efter at have rejst ad andre veje end dem, du krydsede på din vej til Galicien. Vores veje har været forskellige og vi har fulgt dem i fremmede lande, 12 timer og tusinde af kilometer herfra i fly, i Sydafrika, et land som vores fodboldhold knapt kendte, og dog et land, hvor vores fodboldhold oplevede sin største triumf."

"Vi kastede alt ind i kampen, alt hvad vi havde menneskeligt og teknologisk til rådighed, sammen med en uovervindelig gruppe spillere, en i sandhed gylden generation. Vi forbandt alle løse ender og bad til dig om sejr. Det var meget svært. Vi stod ansigt til ansigt med store rivaler. Men vi troede på dig, Sankt Jakob, og på kvaliteten af vores spillere og deres trænere."

"Den 11. juli gik alle vores drømme i opfyldelse, fortsatte Villar. Millioner af fans kom for at se med, inspireret af en fantastisk spillertrup. Vi kæmpede os vejen igennem VM-slutrunden, i lidelse og i glæde, men altid med tro og håb og i overbevisning om, at til slut ville sejren være vores. Og det blev den."

"Og det er derfor, spillerne nu er vendt tilbage med det trofæ, som de har vundet gennem storslået anstrengelse og genialitet. Vi vandt ved at følge de veje, som du viste os for 2000 år siden. Disse veje er ingen andre end ydmyghedens, venlighedens, gavmildhedens, solidaritetens, tålmodighedens, mådeholdets, troens og håbets veje mod det, vi gør. Det var derfor vi rejste til Sydafrika, og det er derfor vi vender tilbage til dig i Santiago de Compostela," konkluderede Villar.