Spontant Händel-kor i storcenter set af 38 millioner

En Flashmob er en gruppe mennesker, der pludseligt samles på et offentligt sted og udfører underholdning i form af dans, sang eller teater.Sammenkomsten forekommer for uindviede spontan, hvilket er en del af underholdningsværdien, da en stor gruppe mennesker optræder synkront. Foto: Mikel Oibar Demotix Denmark

SE VIDEOER: Händels Halleluja-kor er begyndt at dukke op i shoppingcentre og andre utraditionelle lokaliteter til stor fornøjelse for tilfældigt forbipasserende og handlende

En bølge af Halleluja-flashmobs startede i det amerikanske indkøbscenter Macys i Philadelphia, hvor 650 anonyme personer brød ud i sang og fyldte centret med tonerne fra komponisten Händels berømte Halleluja-kor. Efter sigende skulle sangerne have infiltreret shoppingcentret som handlende og placeret sig rundt omkring i centrets stueetage til stor overraskelse for de uindviede.

En flashmob er en happening, hvor en forsamling spontant mødes på et i forvejen aftalt sted og fremfører en form for show, sang, dans eller performance - for derefter at opløse sig igen.

LÆS OGSÅ:
Har du nogensinde set 2000 baptister danse?

For præcis et år siden, kun få dage efter den uofficielle koncert i Macy's, rejste en gruppe sangere sig på samme vis fra deres stole i kantineafdelingen af et andet amerikansk indkøbscenter og gav tilsvarende fremførsel af en Halleluja-gospel. Den spontane optræden blev fanget på film, og optagelserne endte på internettet. I dag er klippet set af over 38 millioner personer. Dette skulle ifølge netportalen Beliefnet være rekorden for visninger af flashmob-videoer.

Nu har fænomenet bredt sig, og mange steder i verden kan flashmobs opleves hvis man er heldig.

Kristendom.dk har samlet en håndfuld af de utrolige optrædener fra forskellige steder i verden. Hvis man endnu ikke er kommet i julestemning, er man garanteret det efter at have set disse videoer.

.
Nedenfor viser vi mest sete flash mob-video med Händels Halleluja-kor, efterfulgt af tilsvarende eksempler fra andre steder i verden.

.
For blot få måneder siden kunne de handlende i et supermarked i den lille by Calne i Storbritannien opleve dette:

.
Og her en optræden fra et indkøbscenter i Irlands hovedstad Dublin:

.
I den amerikanske by Kansas:

.
Westfield, Derby i Storbritannien: