Vatikanet fejrer pavernes helgenkåringer på de sociale medier

Foto: Screendump fra instagram.com/2popesaints#

Mediedækningen i forbindelse med kanoniseringen af pave Johannes XXIII og pave Johannes Paul II den 27. april bliver topmoderne. Der arbejdes på højtryk for at kunne give så mange som muligt chancen for at kunne følge begivenheden på de sociale medier

Det er vigtigt, at vi er i stand til at vise helgenkåringen af pave Johannes XXIII og pave Johannes Paul II den 27. april via en vidtspændende digital platform, siger monsignor Walter Insero til avisen Monday.

Der er ingen tvivl om, at tiderne har forandret sig siden den sidste helgenkåring af en romersk-katolsk pave for 60 år siden. Det var dengang tv-nyhederne stadig var i sin vorden, og hvor dækningen fra Peterspladsen var i sort-hvid og ganske kornet, skriver avisen The Guardian.

Der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at få lavet et website på 5 sprog. Desuden er der også blive oprettet en Twitter-konto, en app til smartphone, en Facebook-side, en Instragram-konto og en YouTube-kanal til dagens anledning.

Andre sociale medier som for eksempel Storify vil også blive brugt som kommunikationsmiddel særligt med adresse til de unge, siger Insero.

LÆS OGSÅ:Præstestuderende i Vatikanet: Den katolske kirke får to store helgener

Moderne mediedækning skaber mirakler
Det er uhyre vigtigt at kunne åbne for begivenhedernes gang, særligt når det drejer sig om store religiøse begivenheder, fastslår Insero til The Guardian. Kirken har to gange tilskrevet den polske pave Johannes Paul II mirakler, fordi der skete en mirakuløs helbredelse ved at se ham på fjernsynet.

Ved at følge saligkåringen i tv i 2011 af pave Johannes Paul II, blev Floribeth Mora Diaz, en kvinde fra Costa Rica, helbredt for en hjernesvulst. Og søster Marie Simon-Pierre, en fransk nonne, blev ligeledes helbredt for sin Parkinsons sygdom, fortæller Insero.

Valfart, velgørenhed og vanvittige priser
Man regner med, at kanoniseringen den 27. april vil trække over en million mennesker til Rom. Valfarten til Italiens hovedstad har betydet, at det har været vanskeligt at få plads på byens hoteller og indlogeringssteder igennem lang tid.

Ifølge The Guardian, at hotelejere benytter begivenheden til at tjene ekstra. På rejseselskabets Trivagos hjemmeside har man sat priserne op med 63 % fra sidste år på samme tid.

Vatikanet har ellers forsøgt at undgå at puste begivenheden op til at blive et kommercielt foretagende, skriver Monday. Fokus bør ikke være på det økonomisk fordelagtige, lyder det fra Vatikanet.

Det er først og fremmest et åndeligt budskab, fordi det er en helgenfejring. Og det er troen, der er bindeleddet, understreger Cardinal Agostino Vallini, der er sognepræst i Rom.

Vatikanet har fornylig offentliggjort, at alle kirkerne i Roms centrum vil have dørene åbne natten mellem den 26. og 27. april. Det vil give alle mulighed for at kunne gå ind og bede.

LÆS OGSÅ: Pave Johannes Paul ville have sine noter brændt - nu bliver de udgivet

I Bergamo i det nordlige Italien, hvor pave Johannes XXIII blev født, markerer kirken kanoniseringerne med velgørenhed. Monsignor Giulio Dellavite fortæller, at præster vil kunne donere en månedsløn til en fond, som vil støtte familier, skriver The Guardian.