Fem gode udflugter: Fra religiøs kunst til middelalderfestival

For den kirkeligt interesserede læser er der gode muligheder for at komme på udflugt i sommerlandet.

Sommeren går på hæld, men der er stadig mulighed for at tage på en række spændende udflugtsmål inden for landets grænser. Her er en guide til kirkelige steder og aktiviteter, som er et besøg værd

Danmark er dejligst om sommeren. Og der er masser af steder at tage hen, hvis man vil opleve noget i kirkeligt regi.

Vi har samlet en række kirkelige udflugtsmål på Sjælland her:

Religiøs kunst i den gamle højskole

I den sjællandske by Haslev har der tidligere ligget Haslev udvidede Højskole, som lukkede i 2010. Det efterlod en masse flotte lokaler, som frivillige ildsjæle satte i stand. I dag drives på stedet Emmaus - et galleri for religiøs kunst og rammer for foredrag og kurser. Læs mere om Emmaus og se billeder her.

Kirker med kalkmalerier på Møn

Kalkmaleriet var bondens form for satire og propaganda, har historikeren Torben Svendrup tidligere udtalt. Og han er inde på noget, for i de danske kalkmalerier er der enestående gengivelser af, hvordan de lokale bønder oplevede historiens gang.

På Møn er der nogle meget illustrative eksempler, som er et besøg værd. Læs mere her.

Middelalderfestival levendegør Sct. Bendts Kirke

I Ringsted ligger en lang række af Danmarkshistoriens store skæbner begravet. Kirkens historie bliver levende, når en middelalderfestival giver dig mulighed for at møde dronning Agnes og de dømte for mordet i Finderup Lade. Og så er der rig mulighed for at besøge kirken i samme omgang.

Læs mere her.

I Martin A. Hansens fodspor på Stevns

Den danske digter og forfatter Martin A. Hansen er vokset op på Stevns på Østsjælland. I dag kan man besøge området og via seks rutepunkter få en indføring i hans liv og virke langs Tryggevældeåen.

Læs mere her

Odsherred byder på kunst, kultur og kartofler

Turens sidste stop er Odsherred, det nordvestsjællandske område ved Lammefjorden. Udover områdets fantastiske nye danske kartofler kan den besøgende i dette område se bronzealderhøje, få historien om områdets kunstnerkoloni "Odsherredsmalerne" og se nogle enestående eksempler på kalkmalerier.

Læs mere her.