Guide: 10 kirkelige julemarkeder

Julemarkeder er der nok af - både i og uden for danske og udenlandske kirker. Få en guide til, hvor du kan gå hen, hvis du vil komme i julestemning i en dansk kirke. Her foto fra julemarked i Berlin.

Vi er lige så stille på vej mod adventstiden og den første, spæde julestemning. Nyd den! Vælg mellem 10 julemarkeder og basarer, du kan besøge i landets kirker i løbet af de næste weekender

Adventstid og julen nærmer sig, og hermed kan vi glæde os til de mange julemarkeder, som især de sidste weekender i november og den første weekend i december byder på. Se her, hvor du kan gå hen for at komme i julestemning i en kirke

1. Julebasar i Svenska Gustafskyrkan
På den mere en 100 år gamle julebasar i den svenske kirke i København er der fokus på svensk håndværk og tradition, med mange forskellige boder, der blandt andet byder på svenske delikatesser og julepynt. Desuden vil der blive spillet musik i både kirken og sognehuset.

Hvornår: Fredag den 20. november kl. 15-18 samt lørdag den 21. og søndag den 22. november kl. 11-17.
Adresse: Folke Bernadottes Allé 4, 2100 København Ø

2. Gospelkoncert og amerikansk lotteri i Aarhus
Sct. Pauls Kirkes støtteforening inviterer til julemarked i Sct. Pauls sognehus . Her kan du både nyde en kop kaffe, kager og smørrebrød, gå på opdagelse blandt de forskellige boder og prøve dit held i tombola og lotteri. Overskuddet går ubeskåret til Støtteforeningens arbejde i sognet.

Hvornår: Lørdag den 21. november kl. 10-15
Adresse: Sct. Pauls Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C

3. Apostolsk Kirkes julemarked i Vejle
Til “Vestbyens Julemarked” omdannes salen i Kirkecenteret Vejle til en markedsplads med lopper, genbrugsfund, tombola og julegodter. Overskuddet går til nødlidende mennesker forskellige steder i verden.

Hvornår: Lørdag den 21. november fra kl. 10.00
Adresse: Vardevej 106,7100 Vejle

4. Norsk jul
Den norske Sjømannskirke holder julebasar med salg af traditionsrig norsk mad og håndarbejde samt loppemarked.

Hvornår: Fredag den 27. november kl. 14.30-19, lørdag den 28. november kl. 11-16 og søndag den 29. november kl. 12-16.
Adresse: Ved Mønten 9, 2300 København S

5. Julemarked i metodistkirken i Vejle
Sct. Pouls Kirkes julemarked byder ved siden af brunkager og vafler på salg af adventskranse, juledekorationer og håndarbejde, tombola og en fiskedam for børnene. Julemarkedet finder sted

Hvornår: Fredag den 27. november kl. 11-20 og lørdag den 28. november kl. 10-16.
Adresse: Vissingsgade 15, 7100 Vejle

6. Julemarked i Holstebro
Holstebro Kirke holder julemarked i samarbejde med KFUM og KFUK samt Holstebro Sogns Menighedspleje. Julemarkedet åbnes med en andagt ved Niels Arne Christensen, hvorefter der vil være salg af juletræer på Kirkepladsen, mens der kan købes dekoration og lækkerier i sognehuset. Holstebro Gospelkor synger, og der er kåring af byens bedste julehjemmebag – vaniljekranse. Overskuddet fra julemarkedet går til KFUM og KFUKs børne- og ungdomsarbejde samt arbejdet i Holstebro Sogns Menighedspleje.

Hvornår: Lørdag den 28.november kl. 9.30-13.15
Adresse: Kirkestræde 9A, 7500 Holstebro

7. Æbleskiver, sang og trylleri for de små
På Skelgårdskirkens julebasar er der mulighed for at købe julegaver, juledekorationer, adventskranse, pynt og lækkerier, mens restauranten byder på frokost, drikkevarer, kager og æbleskiver. SAS-koret vil synge kl. 11, og der vil være trylleri for børnene kl. 13, samt tombola for både børn og voksne og fiskedam for de små. Pengene der kommer ind ved salg af lodsedler, i boderne og lotterierne går til børne- ungdoms- og ældrearbejdet i sognet samt hjælpeprojekter i udlandet. 

Hvornår: Lørdag den 28. november kl. 10-15
Adresse: Sindingvej 9, 2770 Kastrup 8. Oliventræsfigurer fra Betlehem i Vor Frue Kirke
Op til den anden søndag i advent er der adventsmarked i Vor Frue Kirke i København. I museet vil der være udstillet julekrybber fra hele verden, og der bliver malet bogillustrationer som man gjorde det i 1400-tallet. Der vil være underholdning med julemusik og kor samt mulighed for at folde en engel.

Hvornår: Lørdag den 5. december kl. 11-16
Adresse: Nørregade 8, 1165 København K

9. ’Nyboders børn’ basar i Sankt Pauls Kirke
Boderne på Sankt Pauls Kirkes julebasar byder på alt fra smykker, juledekorationer, vintage-tøj og hvid gløgg til hjemmebag, keramik og julepynt samt en række varer, som firmaer har doneret til basaren. Kirkens kantori vil synge, organisten spille, og sognepræst Kathrine Lilleør fortælle historier. Alt overskud går til Nyboders børn, der arbejder for at hjælpe børnene i kvarteret omkring Nyboder.

Hvornår: Lørdag den 5. december kl. 11-16
Adresse: Gernersgade 33, 1319 København K 

10. Hygge, gløgg og musik i den tidligere Absalons Kirke
Efter at Lennart Lajboschitz, grundlægger af Tiger-kæden, købte Absalons Kirke i 2014, er den blevet ombygget til folkehuset Absalon, hvor man blandt andet kan deltage i bordtennisturneringer, gå til yoga eller bare være sammen med venner og familie. På Absalon Julebazar kan man købe håndlavede sager i boderne, nyde julesnacks i caféen og gå på jagt efter litteratur- og kunstmagasiner i bladbørsen.

Hvornår: Søndag den 13. december kl. 10-17
Adresse: Sønder Boulevard. 73, 1720 København V