Kristendom.dk
Facebook
Twitter

Hverdagens engle – Kristendom.dk’s julekalender 2019Engle forlanger intet til gengæld

Hvis jeg som barn havde brug for styrke, gik jeg ned til vandet om natten, igennem mørket og ned på stranden. Når jeg stod der og så bølgerne komme brusende i mørket, havde jeg en fornemmelse af noget kæmpestort og ubeskriveligt, som jeg ikke skulle være bange for, men bare tage imod.

Jeg mødte en engel, da jeg luftede hunden

Han stoppede op uden varsel, bøjede sin i forvejen krumme ryg ned over hunden med et stort smil, og pludselig bevægede han sig med en flydende naturlighed og balance, som fik rollatoren til at virke overflødig.

Jeg møder hverdagens engle på mit dørtrin

Som højgravid er en engel også en, der rejser sig for en i metroen. Det er ikke alle, der gør det, men det er så rart, når det sker. Det kan føles som en englegerning, når man står og sveder på Kongens Nytorv, at der lige er en, der spotter maven.

Der gik en tavs engel gennem stuen

Engang hørte jeg ham sukkende udbryde fra entreen: ”Åh, min engel, min vidunderlige engel”. Jeg skyndte mig derud. Men den tavse engel var væk.

Midt i det håbløse mørke kom han med håb og lys

Midt i det her depressive og håbløse mørke, som jeg stod i, kom han ind med lidt håb og lidt lys. Henrik var som en engel midt i det tykke mørke.

Han reddede vores drengs liv

Og så kom den. Bølgen. Den rejste sig pludseligt omkring molen og steg op til den næsten nåede fodsålerne af Ljóggjas. Men han holdt fast, og jeg holdt fast ved rælingen og kunne stadig intet gøre.

Min bedstemor er et forbillede

Hver gang, jeg var sammen med hende, føltes det, som om hun holdt ansvaret, håbløsheden, ensomheden op og væk fra mig, og hun skabte en boble af tryghed, som jeg kunne være i.

Han kom på det tidspunkt, hvor jeg følte mig allermest tabt

Han kom på det tidspunkt, hvor jeg følte mig allermest tabt. Jeg havde det ikke længere godt med ikke at lave noget, og jeg oplevede hans tilbud som en redningskrans. Det gav mig luft igen.

Englen gav os et lift til et hostel

Det vigtigste, jeg har lært af engle er, at det er godt at standse op, lytte, og tage imod. At det er i orden ikke altid at kunne alting selv. At enhver har brug for at tage imod hjælp; selv jeg.

Ægte venner er engle uden vinger

Jeg har mødt engle på min vej, som har givet mig noget af sig, indtil jeg ikke kunne andet end mene, at de var engle – men engle uden vinger, som jeg drillede et par af dem.

Engle skaber bevægelse i historier, der er stagneret

Enhver, der har prøvet at være nærmeste pårørende til et deprimeret menneske, ved, at det er sandt, hvad man siger om, at depression er både smitsom og ligeså farlig for de nærmeste, som for det menneske, der selv er ramt af den.

En mand fra en helt anden verden

Manden hed Thomas. Han var tidligere kaptajn på et containerskib og havde set hele verden. Så nu ville han bare være sammen med sin kone. Han arbejdede selvstændigt med at designe internetsider og sætte det op for firmaer. Han var fra en helt anden verden end jeg.

Præsten blev min engel

Hvor ofte har jeg ikke selv i rollen som sjælesørger haft denne snak med sognebørn. Men der er forskel på at vide og at forstå. Jeg har brug for tiltalen. Brug for at en anden person siger det til mig: Du bærer ikke livet selv.

Samars overskud er en engel værdig

Hun baner vej for mig til at forstå alle mulige ting. Det er, hvad jeg forbinder med en engel. Engleliv handler om at bryde grænser ned. I sidste ende betyder det ikke noget, om vores gud hedder Allah eller Gud. Tilgivelsen og nåden er også stor i andre religioner.

En konfirmand blev budbærer for evangeliet

Der var en dreng i klassen, som kort forinden havde mistet sin far. Jeg fik af hans klasselærer at vide, at han kunne være ret vanskelig. Det gik modsat. Jeg fik et fint forhold til ham. Måske fordi jeg selv mistede min far i samme alder, og vi derfor havde noget sammen.

Blufærdighed kan holde os tilbage fra at være hverdagens engle

Når de, der boede i landsbyen, havde mistet nogen, de havde kær, såsom deres mand, kone eller et barn, eller på anden måde var i sorg, gik hun altid derover. For som hun sagde: Det er bedre, at man får smækket døren i hovedet, end at man bliver væk.

Kan man kalde en kæderygende Falckmand for en engel?

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har holdt midt i naturen og bandet den bil langt bort. Men det var, som om han kunne mærke, hvor jeg var henne. Han var altid lige i nabolaget, når jeg ringede.

En engel rystede en urokkelig ateist

Det gjorde mig draget af tanken om Gud. Men jeg var også bange. Bange for at Jakob skulle have ret. Bange for hvad det ville betyde for mig, hvis evigheden fandtes.

Peter er verdens bedste ven

Vi havde invaderet hans lillebitte lejlighed, men han end ikke blinkede med øjnene, da han tilbød os at blive boende, til vi kunne flytte ind i huset.Vi endte med at bo der i fem måneder ekstra, og han ville ikke engang have noget for det.

Det var skæbnebestemt, at vi blev ført sammen

Vi havde sådan en aften, vi ikke har så tit. Det er meget sjældent, at vi drikker os fulde på en søndag. Det var som om, at det var det mest naturlige i verden, med det her helt nye menneske.

Jeg glemmer aldrig den unge benzinengel

Det er sket flere gange, at jeg har oplevet at møde en engel. Sidst det skete var en grå dag på Forum Metrostation for nylig. Jeg kom gående op ad trappen og mødte en ung gut med halvlangt, krøllet, lyst hår og gode øjne.

Kamilla Gregersen viste mig vejen til at fortælle historier i ord og toner

Jeg lyttede opmærksomt til hendes ord, selv om jeg ikke turde tro hende. Jeg havde det godt bag den cigarrygende maske, og hvordan skulle det nogensinde kunne blive til noget, hvis jeg bare var mig selv?

Gabriel er en engel

Man rykker frem i bussen for at give plads til en ny generation, og pludselig er det ikke længere så svært at acceptere, at man nærmer sig det stoppested, hvor man skal af.

Englevagten reddede vores liv

Jeg vil fortælle om en oplevelse fra Grønland, der har berørt mig dybt. Det er ikke mange, jeg har fortalt det til, men jeg synes, det har betydet så meget, at der var englevagt omkring os.

0