Kristeligt Dagblads Initiativpris

Hvad er Danmarks bedste kirkelige initiativ 2018?

Sidste års vinder af Initiativprisen var festivalen Familienetværket i Aarhus, der med aktiviteter og rådgivning hjælper socialt udsatte familier. Foto: Emil Kastrup Andersen

Hvert år hylder Kristeligt Dagblad kirkernes idérigdom, når vi med Initiativprisen kårer Danmarks bedste kirkelige initiativ. Alle kan fra i dag tilmelde et kirkeligt tiltag i stor konkurrence, der løber de næste uger

Dansk kirkeliv er i hastig bevægelse. Der opstår konstant aktiviteter og nye ideer.

For få år siden fandtes Folkekirkens Familiestøtte ikke. Nu er der 200-300 sognekirker, der hjælper familier, som har brug for en hånd. Folkekirkens sorggrupper spredte sig for få år siden på tilsvarende måde gennem de danske sogne. Tiltag som disse er eksempler på den initiativrigdom i kirkerne, som Kristeligt Daglad sætter under lup i den næste måneds tid.

Tilmeld et kirkeligt initiativ til konkurrencen! Det gør du ved at sende en mail til initiativ@kristendom.dk med en beskrivelse af initiativet.

Frist for tilmelding af initiativer er den 29. august.

I dag sætter avisen således gang i konkurrencen Kristeligt Dagblads initiativpris. Alle læsere kan tilmelde en aktivitet, som foregår i dansk kirkeliv. Man inspirerer derved andre med det gode eksempel og giver samtidig arrangørerne - ofte frivillige - et skulderklap. Konkurrencen har været afviklet hvert år siden 2010, og mange hundrede projekter er på den måde blevet delt med Kristeligt Dagblads læsere.

Sidste år vandt Familienetværket i Aarhus, der hjælper udsatte mennesker i det belastede område Bispehaven. Flere gange har diakonale aktiviteter været populære blandt dommerne, og blandt de tidligere vindere er både flygtningearbejde i Toftlund Sogn i Sønderjylland og vennenetværket Friends i Københavns Nordvestkvarter, der fik initiativprisen i 2012.

Deltagere i konkurrencen behøver ikke være nye, for det er ikke en innovationskonkurrence. De kan for eksempel være udtryk for, hvordan man kan formidle kristendom til børn og unge, hvordan man kan involvere musik i kirkelivet, eller på hvordan man kan omsætte kristendom i handling.

Herfra skal lyde en opfordring til at tilmelde initiativer med en mail til initiativ@kristendom.dk og på den måde præsentere Kristeligt Dagblads læsere for spændende tiltag, som findes i folkekirken og andre kirker.