Surfguide: Konfirmationsundervisning på internettet

©BERTRAND BECHARD/MAXPPPNANTES (44) LE 21 12 2008ENFANT DEVANT UN ORDINATEURILLUSTRATIONS INFORMATIQUE, INTERNET, WEB, ELECTRONIQUE, RESEAU, SOURIS Foto: BERTRAND BECHARD/MAXPPP

På internettet kan man finde ressourcer og idéer til konfirmations- forberedelsen. Både præst og konfirmandelever kan hente inspiration. Vi har samlet en række gode links

Spørgsmålet er om eleverne er klar til konfirmationen. Har de lært noget? Nu kan de teste sig selv med en 'konfirmand trivial persuit', hvor spørgsmål besvares online på hjemmesiden konfirmazion.dk. Konfirmazion.dk er det nyeste konfirmandmateriale i en lækker udformning, der virkelig falder i de unges smag. Bedømmelsen kan læses på samme hjemmeside, hvor unge skriver deres uforbeholdne mening.

Der er mange gode links fulde af ideer og materialer til kristendomsundervisning. De fleste af dem, er primært rettet mod konfirmander, men kan naturligvis også bruges af andre.

Plot42.dk finder du en række rollespil, der er designet til at indgå i konfirmationsforberedelse eller i minikonfirmand-forløb.
Plot42 er en forening der arbejder med rollespil, formidling og interaktion. Plot42 har siden 2001 lavet spil med teologisk indhold til brug i folkekirkens konfirmationsundervisning.

Danmarks Kirkelige Mediecenter har udgivet På spil i kirken, som er et computerspil til konfirmander. Spillet har sin egen hjemmeside, Konfi-web, med et tema om martyrer og mange gode links.

Skole - kirke samarbejdets hjemmesider findes mange ressourcer til undervisning både i kirke og skole.

http://www.kristendomsundervisning.dk/ har et righoldigt udvalg af undervisningstilbud. Eksempelvis Interaktiv gudstjeneste, At åbne en Verden, Billeder i undervisningen, Elementer til kateketik. En del af materialet egner sig til fjernundervisning af konfirmander.

Cyberkirke.dk Her bygger folkekirken en kirke i cyberspace. Kirken får åbne døre og blandt andet et konfirmandrum, hvor konfirmander kan gå på opdagelse.

Konfirmandweb af sognepræst Morten Skovsted præsenterer interaktiv konfirmandundervisning på nettet for konfirmanderne i Hjortshøj Sogn.

På besøg i en kirke: Smukt sted med en interaktiv rundtur i kirken.

folkekirken.dk findes information om kirkeår, gudstjeneste, liturgi med mere.

BUSK gudstjenester har materiale til gudstjenester for børn og unge.

Sognepræst Mogens Agerbo har samlet noget materiale til konfirmandundervisningen på sin hjemmeside.

Måske var det en ide at konfirmandeleverne mødte en eksotisk underviser fra Afrika. Det kan missionsselskaberne tilbyde med projektet Konfirmand Aktion. Her får konfirmanderne et levende møde med mission og kirkernes diakonale arbejde i Den tredje Verden.

konfirmandbibel.dk kan man finde bibeler, der specielt velegnede til konfirmander, samt få adgang til Bibelen på nettet og Bibelleksikon.

Og her på kristendom.dk finder du information om kirkelige handlinger, heriblandt dåb og konfirmation, samt oplysninger og links til de kirkelige højtider og de nyeste artikler om konfirmation.

www, bærbar computer. Foto: www.sxc.hu.