Interviewserie

Christina K. Hansen: "Det giver mig håb at mærke, hvor meget vi passer på hinanden"

For Christina K. Hansen findes håbet der, hvor hun ser mennesker, som har knoklet for noget, blive glade, fordi de opnår det, de ønsker. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix

Holbæks 28-årig borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (A) mærker håb i fællesskabet, og når hun taler med dem, hun holder af. Det er der netop tid til i påsken

Jeg mærker, at det er forår, når fuglene begynder at synge, og man kan se, at det grønne begynder at springe ud. Tulipanerne er ligeså stille på vej op i min have, så det er tegn på forår for mig.

For mig føles håb som en lykkerus. Jeg mærker håbet, når jeg ser eller oplever mennesker være sammen og være glade. Vi kan ikke være så mange fysisk sammen under corona, men det giver mig håb at mærke, hvor meget vi passer på hinanden. Flere af mine venner har sendt blomster til deres familier, selvom det ikke er noget, de plejer at gøre. Det fællesskab giver en følelse af håb. Det er den bedste følelse, jeg kan få.

Det giver mig håb når, jeg ser mennesker, som har knoklet for noget, blive glade, fordi de opnår det, de ønsker. Eller fordi de på trods af alt, hvad de går med, oplever noget, som gør dem glade. Håb er for mig forbundet med, når noget er svært, og det så lysner. Håb er også en følelse, jeg mærker i kroppen, når jeg ser mennesker omkring mig have det godt. Under corona, hvor vi ikke har set så mange, giver det mig en særlig gæde, når min kæreste Jakob har set sin familie, fordi det gør ham glad.

Mit personlige værn mod håbløshed er at være sammen med mennesker, jeg holder af, eller i de her tiden at tale med mennesker. Det er den bedste kur mod håbløshed. Hvis jeg har haft en dårlig dag, eller at tilværelsen føles håbløs, så hjælper det for mig at tale med andre mennesker, høre deres fortællinger, for det giver en følelse af, at det hele nok skal gå alligevel.

Nogle gange er jeg så optaget af det, jeg selv har gang i, og så er det godt at tale med min bedste veninde, som fortæller om hendes dag, der giver mig noget perspektiv. Det minder om at det, jeg står i lige nu, ikke er hele tilværelsen.

Jeg har lige fået en hundehvalp, og når jeg kommer hjem fra arbejde, kommer hunden løbende og er altid glad. Når jeg har haft en dårlig dag, kan det lige give mig lidt refleksioner, om det nu var så vigtigt det på arbejdet. Lykken for mig er at have noget omkring sig, som lige kan hive mig ud og give noget perspektiv, hvis jeg har dårlige tanker.

For mig betyder påsken rigtig meget. Påsken er tid til at ånde op og kigge på tingene omkring mig. De bedste minder fra påsken er, når jeg har været sammen med min familie eller været i haven. Det brugte min kæreste og jeg hele sidste påske på. Påsken er en helt vildt skøn tid, som jeg virkelig værdsætter. Det er så dejligt at have tid til bare at sludre med familien i mange timer.

I påsken skal jeg til Jylland og se mine bedsteforældre. Og så skal jeg have en hel dag med min plejelillebror, hvor vi skal samle påskeæg i haven og spille playstation. Jeg vil også rigtig gerne sove længe nogle af dagene. Det glæder jeg mig helt vildt til.