Der er i allerhøjeste grad brug for at bede for Danmark

Hans Henrik Lund, som er daglig leder af Kirkernes Integrationstjeneste, mener, at det er vigtigt, at danskere og nydanskere mødes i fælles bøn for nationens fremtid. Foto: Privatfoto

Der er brug for at mødes i fælles bøn for vores fremtid, mener Hans Henrik Lund, der er med til at arrangere "Bøn for nationen" i anledning af Store Bededag

I anledning af Store Bededag kaldes alle danskere til bøn. Kirken i Kulturcentret og Kirkernes Integrationstjeneste inviterer til "Bøn for nationen," hvor temaet er En fælles fremtid.

Men hvad man skal bruge Store Bededag til? Og hvorfor er der brug for at bede for Danmark? Kristendom.dk har spurgt medarrangør Hans Henrik Lund.

Hvad er formålet med Bøn for Nationen?

"Formålet er at samle danskere og nydanskere til fælles bøn, så alle kristne i fællesskab beder for Danmark."

Men er der brug for at bede for Danmark?

"Der er i allerhøjeste grad brug for at bede for Danmark. Bøn er ikke bare at sætte sig ned og folde hænderne. Det handler også om at engagere sig og ønske noget for samfundet."

Hvad skal man bede for?

"Der er mange, der oplever kriser i Danmark, og der er mange, der er præget af de kriser, der foregår uden for Danmark. Mange kristne egyptere i Danmark er mærkede af de voldsomme begivenheder i deres land. Der er naturkatastrofer, sult, krig. Og så er der mange, der er berørt af finanskrisen og af den danske lovgivning. Derfor er der brug for et fælles rum, hvor man kan mødes i bøn."

Men hvis der er så meget at bede for, hvorfor holder man så kun bøn én gang om året?

Vi beder jo også hver søndag i kirken. Det, der er anderledes ved 'Bøn for Nationen', er, at man mødes og beder sammen side om side, både danskere og nydanskere."

Hvad tror du, der vil ske med Store Bededag på længere sigt?

"Jeg håber, at det vil blive en tradition, der breder sig til hele landet, og at det vil samle nationen i bøn, ligesom det gjorde engang. Men det afhænger også af de lokale kirker."