- Jesus beskriver meningen med kristenlivet i to linjer

Peter Søndergaard svarer i dette interview på, hvordan hans favoritcitat fra bibelen lyder, og hvorfor det netop er dette. - Foto: Foto: Privatfoto

Peter Søndergaard er præst i et nyt og eksplosivt voksende fællesskab i København. Kristendom.dk har spurgt Peter Søndergaard om, hvordan hans favoritcitat fra Bibelen lyder

Sidste sommer flyttede Peter Søndergaard og hans familie fra Århus til København. I Århus var han præst i Århus Valgmenighed. I dag virker han som præst i foreningen til oprettelse af en ny valgmenighed i København.

Fællesskabet, der endnu venter på kirkeministeriets godkendelse, kalder sig Valgmenigheden i København. Omkring 200 primært unge mennesker finder vej til gudstjenesterne, som foregår i biografen Empire Bio på Nørrebro.

Mit favoritcitat fra Bibelen

Da kristendom.dk spørger Peter Søndergaard om, hvordan hans favoritcitat fra Bibelen lyder, slår han op på et skriftsted i Matthæus evangeliet, hvor Jesus fortæller en lignelse om himmeriget:

- Himmeriget ligner en skat, der lå skjult i en mark; en mand fandt den, men holdt det skjult, og i sin glæde går han hen og sælger alt, hvad han ejer, og køber den mark, siger Jesus i Matthæus evangeliet kapitel 13 vers 44.

Historien om enhver kristens liv

- Jeg synes, at det her er historien om mit liv. Det er også historien om enhver kristens liv. Man går rundt på den der mark, og så finder man den her skat og man kan ikke tro sit gode held, siger Peter Søndergaard og fortsætter begejstret:

- Selvom det i denne lignelse er manden, der finder skatten, så tror jeg også, at det simpelthen handler om erfaringen af, at man er fundet af Gud. Det er oplevelsen af, at ens liv bliver sat ind i en hel ny sammenhæng. Man opdager, at der rent faktisk er den her smukke Gud i centrum af universet. En Gud som står bag det hele og som nu går ned og relaterer personligt til mig. Det er simpelthen det, som enhver kristen kan sige. Det er skatten i mit liv, det er det, det hele handler om.

At sælge ud i sit liv i glæde
- I lignelsen står der, at manden gemmer skatten, og at han i sin glæde går hen og sælger alt, hvad han ejer, for at kunne købe marken. Kristne til alle tider har solgt ud i deres liv for at kunne gribe om den her skat. Kristne har givet enormt store afkald, for eksempel lidt martyrdøden, for at kunne gribe om skatten med begge hænder og for at kunne give den videre til andre mennesker.

- Hele pointen er, at det ikke sker under skrig og skrål; åh hvor går jeg glip af en masse ting.... Nej! Det sker i glæde. Man har simpelthen misforstået hele kristendommen, hvis man oplever, at det her er dog et liv, hvor man skal give umådeligt meget afkald, og hvor det bare er hårdt og tungt, mener Peter Søndergaard.

- For mig er det her omdrejningspunktet i mit liv og i den kristne tro. Man finder en skat, og i den glæde, der ligger i det, går man i gang med at tage nogle valg, som mange mennesker ikke kan forstå, valg som mange undrer sig over, fortæller Peter Søndergaard og fortsætter:

At håndtere en skjult skat

- Det er jo en skjult skat, så folk kan ikke se den. Kun du ved, at den er der. Derfor vil nogle af de ting, du gør, og de afkald, du bringer - med andre ord: den livsstil du vælger - se underlig ud i nogle menneskers øjne. Men den giver dyb mening, fordi du kender skatten, og derfor er du klar til at sælge ud. Og det er selv om nogle af de ting, du sælger, er ting, som andre sætter allerhøjest i deres liv. Du er klar til at give slip og give afkald, fordi du vil gribe ud efter skatten.

- Det er genialt, at Jesus beskriver meningen med kristenlivet i to linjer. Han fortæller en kort historie, der både bringer én ind i hjertet af, hvad universet handler om, og vores erfaring af dette. Det, synes jeg, ikke er udtrykt mere klart noget andet sted.

Danskerne er det folkeslag i Skandinavien, som læser mindst i Bibelen. - Foto: .