Jokeren: Bøn er en privatsag

-- Hva´ så Ringsted: Skal vi holde en fest? råber Jokeren og løfter hænderne og klapper taktfast til musikken. -- Foto: Kristian Djurhuus.

For rapperen Jokeren er troen og bønnen en naturlig del af dagligdagen

- Jeg synes, bøn er en privatsag mellem Gud og den enkelte, og det er noget af det, der tiltaler mig ved protestantismen, siger den danske rapper Jokeren til Kristendom.dk.

- Jeg ville aldrig tale offentligt om min tro, hvis ikke det var fordi, jeg ofte bliver spurgt om det af medierne. Men når I nu gør det, synes jeg det er bedst at være ærlig og oprigtig, siger han og fortæller, at han ikke har lyst til at pådutte andre sin tro.

- Men omvendt synes jeg, at verden på godt og ondt er et så fantastisk og forunderligt sted, at det for mig ikke er en mulighed at være ateist, lyder meldingen fra Jokeren, som selv beder dagligt.

- Bønnen, jeg beder er Fadervor, som Jesus i Bibelen opfordrer os til at bede. Nogle gange beder jeg dog mere frit om enten tilgivelse for mine synder, eller jeg takker simpelthen Gud for alt det gode og dejlige i mit liv. Jeg beder også for mine nærmeste og for menneskeheden som helhed, beretter en åben Jokeren og fortsætter:

- Jeg oplever, at jeg ved at bede om tilgivelse bedre er i stand til at tilgive både mig selv og andre. Det er meget befriende således ikke at skulle bære rundt på vrede, had eller selvhad.

Jokeren mener også, at det at være et spirituelt menneske er en medfødt egenskab, som vi alle besidder.

- Jeg tror, at Gud er kærlig, og at han elsker alle sine børn og skabninger, slutter den kendte rapper.

-- Det at Jesus tog skraldet for os, betyder enormt meget for mig. Sådan som jeg forstår det, så tog han skylden for os alle sammen, siger Jokeren. -- Foto: Kristian Djurhuus.