Interview

Katarina: Troslivet får et kick på sommerlejr

Noget af det enestående ved at være på sommerlejr er at være omgivet af så mange andre mennesker, som man kan spejle sig selv og sin tro i, fortæller Katarina Winther Nielsen. Her løfter hun to veninder på en af de seneste års sommerlejre. Foto: Privatfoto

Hvad er det særlige ved de danske kristne sommerlejre, der får tusindvis af danskere til at vende tilbage år efter år? For Katarina Winther Nielsen handler det om de dybe, meningsfulde fællesskaber

De seneste seks år har Katarina Winther Nielsen med stor forventningsglæde set frem til uge 29. Hendes familie har i mange år været tilknyttet det kristne netværk DanskOase, og da hun var barn, var hun med dem på organisationens sommerlejr, SommerOase, et par gange.

Da hun i 2014 havde ramt teenageårene og igen gav den årlige sommerlejr et forsøg, opdagede hun, at det lige netop var det, hun havde manglet. Lige siden har uge 29 været reserveret.

“SommerOase er noget særligt. Der er et helt unikt fællesskab, som jeg ikke møder i samme grad resten af året,” fortæller Katarina Winther Nielsen. Hun mindes, hvordan den årlige sommerlejr var et særligt tiltrængt pusterum, da hun gik i gymnasiet, hvor dagene kunne synes ensformige, ensomme og stressende.

Når hun var på sommerlejr, havde hun mulighed for at hjælpe til med forskellige projekter og samtidig mærke sin personlige tro udfolde sig, og hun husker det som noget meget kærkomment:

“Det var en periode, hvor jeg trængte til både at blive fyldt op, men også til at hjælpe med at løfte,” fortæller Katarina Winther Nielsen.

Hun mener, det helt særlige ved netop det fællesskab, SommerOase tilbyder, handler om det, man er fælles om: Gud. Når hun tager på musikfestival, mærker hun også, at fællesskabsfølelsen næres, men det er på en anden måde:

“På festivaller handler det hele om musikken, festen og alkoholen. Når jeg er på SommerOase, er det derimod Gud, der er kernen, og det udspringer der så mange positive ting fra,” forklarer hun.

Blandt andet synes Katarina Winther Nielsen, at der noget enestående i at være omgivet af så mange andre mennesker, som man kan spejle sig selv og sin tro i. Ældre som yngre har det samme, kristne udgangspunkt, og dybe fællesskaber står på spring, hvis man tør åbne op og dele sin tro med andre.

Troslivet får et kick
Katarina Winther Nielsen beskriver SommerOase som en meget intens uge, hvor det kan føles som om, troslivet får et ekstra kick. Men selvom det er en god følelse, minder hun ofte sig selv om, at hendes tro også skal kunne være stærk og levende uden:

“Det er vigtigt for mig, at min tro er vedvarende. Derfor arbejder jeg en del med ikke blot at nære den og give den opmærksomhed i uge 29, men hele året,” fortæller hun.

Hun er alligevel meget ked af, at SommerOase i år er blevet aflyst som følge af coronakrisen. For selvom Katarina Winther Nielsens trosliv sagtens kan klare sig uden det årlige kick, synes hun, det er frustrerende at få revet alle de gode oplevelser væk, hun ellers var sikker på, hun havde i vente:

“Jeg kan gå og glæde mig til SommerOase i månedsvis, fordi jeg allerede inden ved, at jeg kommer til at se en masse venner, stå i det helt særlige fællesskab, lære nye ting og bare have det godt,” fortæller hun.