Præst arrangerer romantisk aften på valentinsdag

Ballonsælger på valentinsdag. - Foto: Ilyas J Dean

Kærligheden skal bringes i fokus, mener sognepræst, der inviterer par til at 'tale kærligheden varm'

Mange par er ikke gode nok til at tage sig af hinanden og passe på kærligheden, og det vil sognepræst Helle Asmussen fra Rise Sogn i Sønderjylland nu gøre noget ved.

Derfor arrangerer hun en romantisk aften for par på den lokale 'Røde Kro' på valentinsdag - en dag som flere og flere danskere har taget til sig som en særlig romantisk dag. Formålet med aftenen er, at de deltagende par skal tale kærligheden varm og huske på, hvor glade de er for hinanden.

Aftenen byder på en tre-retters middag og to korte oplæg fra Helle Asmussen, og så er det op til parrene selv at tale sammen - godt hjulpet på vej af små papirlapper med spørgsmål. Spørgsmålene sætter blandt andet fokus på, hvordan det var, da parrene mødtes og om deres drømme for fremtiden.

- Det handler om at få kærligheden bragt i fokus. Vi er så gode til at fokusere på problemerne. Vi vil tale om dem, og navnlig kvinderne vil gerne tale dem ihjel. Men det betyder, at hele vores forhold bliver problemfyldt, siger hun.

Derfor er det meningen, at parrene blandt andet skal tale om, hvorfor de holder af hinanden, hvad det er ved deres partner, de sætter særlig pris på, og hvordan de viser hinanden kærlighed.

- Vi har sjældent de samme sprog til at vise kærlighed med. Ofte styrter konen rundt og lægger til rette og ordner, og manden opdager ikke, at hun erklærer ham sin kærlighed. Og manden giver måske konen gaver, men det har hun slet ikke lyst til, for hun synes, det er lidt pjattet. Vi skal være klar over, hvilket sprog den anden taler og så oversætte, siger Helle Asmussen.

Hun mener, at hun som præst har noget særligt at tilbyde parrene.

- Hele min forståelse af parforholdet er taget ud af Bibelen. Jeg ved, at vi er skabt til at være ét, men vi lever efter syndefaldet, og derfor er vi adskilt. Så vi længes dybt og inderligt efter den helhed, der ligger i at være ét, siger Helle Asmussen og fortsætter:

- Jeg vil gerne have, at aftenen får folk til at huske, hvor glade de er for hinanden. Allerhelst skal de være filtret så voldsomt ind i hinanden, at man ikke kan se, hvor den ene begynder og den anden slutter, siger hun.

Helle Asmussen er bevidst om, at nogle af hendes kolleger sandsynligvis vil mene, at det er poppet, at en præst laver et valentinsarrangement. Selv mener hun dog, at hun får en masse ud af at lægge par-aftenen på valentinsdag.

- Halvdelen af arbejdet er gjort for mig, når det er på valentinsdag, for det er en dag, som navnlig de unge har taget til sig som romantisk. Så jeg udnytter bare de kommercielle kræfter for en gangs skyld, siger hun.

Der er plads til 40 par til den romantiske aften, og ifølge Helle Asmussen er der stadig god plads til interesserede.