VIDEO: Se julefejringer fra hele verden

Kinesiske katolikker beder en bøn juleaften. Billedet er fra The Cathedral of the Immaculate Conception i Beijing d. 24. december 2008. Katedralen, som også kaldes South Cathedral, er fra 1605, og tiltrækker mange katolske og ikke-katolske kirkegængere. I Kina fejrer man officielt ikke jul, men der er en stigende interesse for julefejringen. -- Foto: FREDERIC J. BROWN Denmark

Tag med på en tur rundt i hele verden og mød filippinske og indiske katolikker, syriske og etiopiske ortodokse, dansende koreanere og glade congolesere, som alle fejrer jul

Salmesang, lystænding, dans, bøn, bedekranse. Der er mange forskellige ritualer forbundet med juletiden. Julen fejres forskelligt fra land til land. Se videoer her.

Julegudstjeneste i Lourdes-kirken i Kerala, Indien. I Kerala har man et særligt juleritual kaldet Thee Kaykkal, hvor man tænder ild under midnatsmessen. Desuden bæres en Jesus-figur frem af en præst. Præsten går med sit følge hen til ilden og "varmer" Jesus med ledsagelse af mange bønner.

I Etiopien findes en ortodoks menighed kaldet Tewahedo. Den etiopisk-ortodokse Tewahedo kirke var indtil 1959 en del af den koptiske kirke. I kirken taler man det etiopiske sprog Geez, som er af semitisk afstamning. Tewahedo betyder "forenet" og refererer til kirkens opfattelse af Kristus som foreningen af Kristus, Gud og menneske. I videoklippet synger de "The savior of the world is born today" (Verdens frelser er født i dag).

I den syrisk-ortodokse kirke fejrer man julen på en helt speciel måde. Der tændes lys og læses højt fra Bibelen på syrisk, som er kirkens officielle sprog og i øvrigt en dialekt af aramæisk. Den syrisk-ortodokse kirke er en selvstændig kirke inden for den orientalske-ortodokse kirke og ledes af deres egen patriark Antioch. Denne julegudstjeneste finder sted i Aleppo i det nordlige Syrien.

Hvordan fejrer man jul i Congo? I følgende videoklip fra d. 12. december 2007 synger de en julesang i landsbyen Nebobongo i det østlige Congo. Det er den franske sang "Il est né, Alleluia" (Han er født, Halleluja).

Se afslutningen på en messe i Peterskirken i Rom 25. december 2008. Pave Benedict XVI og den farverige schweizergarde forlader kirken. De skal også hjem og fejre jul.

I hele Rusland fejrer de ortodokse menigheder julen i stor stil. Julen falder d. 7 januar i overensstemmelse med den julianske kalender, som man bruger i den russiske kirke. Her ses en julegudstjeneste fra Christ the Saviour Cathedral i Moskva.

Juleaftensmesse d. 24. dec. 2007 i den katolske kirke Our Lady of the Holy Rosary. Den ligger i Cardona i Rizal-provinsen på Filippinerne. Rosary er er en bedekrans, der bruges ved bønner til Jomfru Maria. Den kan føres tilbage til 1208, hvor Skt. Dominic fik et syn af Maria i Prouille-kirken i Frankrig.

Her ses David Willcocks' arrangement af the Sussex Carol. Det bliver sunget af King's College koret i Cambridge i 1994. I denne kirke startede Willcocks og King's College-koret traditionen med De ni læsninger - en tradition, som siden har vundet indpas også i de danske kirker.

Se et klip fra den berømte Fødselskirke i Betlehem.

En gruppe piger fra en koreansk kirke giver danseopvisning i Singapore. Det foregik sidste år omkring juletid.

Klippet viser en julefestival kaldet Mayordomia i Mexico. Den bliver afholdt af Nahua-indianerne, et uzo-aztekisk folk, der havde deres storhedstid i Mellemamerika i 1600-tallet. Festivalen består af messer, optog og dans. I videoen kan man se San Miguelitos-dansere med englevinger. Deres dans udtrykker en kamp mellem det gode og det onde. Desuden er der et optog med med jomfruer, der bærer helgenerne og Jesusbarnet hen til et alter hos Nahua-landsbyens overhoved, mayordomo'en.

Brødremenigheden fra Herrnhut er den ældste protestantiske menighed og kan spores tilbage til Jan Hus' opgør med katolicismen i midten af 1400-tallet. De går også under navnet Unitas Fratrum. Her holder en menighed i Ohio i USA juleaften i en 100 år gammel stald. Videoen er fra d. 25. december 2007.