Justin Biebers præst kommer til København

På søndag gæster den karismatiske taler Judah Smith tale på Bremen Teater i København til en række gudstjenester arrangeret af kirken Hillsong. Billedet her er fra en af Hillsongs gudstjenester i New York, 2017. Foto: Andres Kudacki / Ritzau Scanpix

På søndag kan man opleve den amerikanske præst Judah Smith i København, hvor han holder fire gudstjenester arrangeret af frikirken Hillsong

Den amerikanske kirkeleder Judah Smith er ikke som præster er flest. Han prædiker iført tophue og smarte briller, holder gudstjenester for over 7000 ugentlige deltagere i sin kirke i Seattle, og med en følgerskare på næsten en million på de sociale medier Twitter og Instagram når hans budskaber ud til en stor skare af mennesker over hele verden. Og så er han tætte venner med popstjernen Justin Bieber, som han desuden er præst og personlig mentor for.

På søndag gæster den karismatiske taler Bremen Teater i København, hvor han skal prædike til en række gudstjenester arrangeret af kirken Hillsong. Det er første gang, han besøger det europæiske fastland, og Hillsong er glade for at kunne tilbyde deres medlemmer den oplevelse, fortæller Thomas Hansen, der er kirkens ledende præst:

“Judah Smith er en helt speciel stemme i vores generation, og han formår at tale til nogle af de folk som er med til at skabe kulturen rundt omkring i verden. Så derfor har jeg altid gerne ville have ham til Danmark og give ham lov til også at være en stemme her,” fortæller han og uddyber:

“Jeg synes, hans måde at kommunikere på er helt unik, ikke bare i kristne kredse, men helt overordnet. Han er nok en af de bedste offentlige talere, jeg personligt har oplevet, og så er han utroligt dygtig til at formidle det trosmæssige indhold.”

Hør et uddrag af en af Judah Smiths taler her:

I USA er Judah Smith et kendt ansigt, ikke bare i kristne kredse, men også i sportsverdenen. Det skyldes, at han er officiel præst for det amerikanske fodboldhold Seattle Seahawks, og tæller diverse sportsstjerner blandt sine private venner. Men på trods af den kendisprægede omgangskreds, er Judah Smith stadig relaterbar, mener Thomas Hansen:

“Judah Smith er et kendt navn i USA, fordi han har krydset veje med mange globale ikoner og kendte personligheder, som han har fået lov til at være præst for, og det gør, at folk har lagt meget mærke til ham. Men han repræsenterer stadig 100% øjenhøjde og relaterbarhed og sender et signal om, at man bare skal komme som man er, og at alle er velkomne.”

Selvom søndagens kendte gæst kan noget særligt med ord, er dagens budskab ikke anderledes end andre søndagsgudstjenester. Det bliver bare leveret fra en ny mund, og det er ifølge Thomas Hansen altid positivt:

“Vores mål for arrangementet er at have endnu en søndag, hvor vi har mulighed for at udbrede evangeliet og det kristne budskab på en måde, som folk forstår og som giver mening i deres hverdag. Det er noget, vi prøver hver søndag, men det er altid en god ting at høre fra andre mennesker med andre stemmer.”

There is only one person who can rescue us. [Full message on YouTube. Link in Bio]

Et opslag delt af Judah Smith (@judahsmith) den