Indføring

Kirketræ: Sådan blev kristendommen til

Gå på opdagelse i kirkeretningernes opståen i det interaktive kirketræ nederst i artiklen. Interaktiv illustration: Barbara Dahl Poulsen.

Hvordan gik kristendommen fra at være en lille flok omkring Jesus til at være en af verdens største religioner? Få styr på kristendommens udvikling ved dette kirketræ

Kristendommen er omtrent 2000 år gammel og opstod i området omkring Israel og Palæstina som en nyfortolkning af områdets største datidige religion; jødedommen.

Kristendommens stamtræ

Vores tidsregning i den vestlige verden er bestemt af kristendommens hovedfigur, Jesus Kristus, Guds søn. Fællesskabet af de Kristus-troende kaldes kirken, og de første kristne etablerede sig som hemmelige husmenigheder allerede i årtierne efter Kristi død.

Religionen gik fra at være en jødisk reformbevægelse til at være en etableret og privilegeret religion i Romerriget i løbet de følgende århundreder.

I dag findes der cirka to milliarder kristne i verden. Kristendommen blevet til et forgrenet træ af kirkeretninger, der bunder i historiske uenigheder og nyfortolkninger. Gå på opdagelse i den kristne kirkes historie.

Teksten er skrevet af Birgitte Odgaard, Stefan Poulsen, Thomas Bank Møller og Henning Nørhøj.

Kirketræet er godkendt af kirkehistorikerne Martin Schwartz Lausten og Kurt E. Larsen.

Gå på opdagelse i kristendommens udvikling

Interaktiv illustration: Barbara Dahl Poulsen.