Kommentaren

Stender: Find den rå maskulinitet i folkekirken

Den råstyrke Jesus udviste, da han brød ud af graven påskemorgen, kan end ikke Arnold Schwarzenegger hamle op med, skriver sognepræst Poul Joachim Stender. Foto: Image supplied by Capital Pictures

I dag er mænd bløde, forstående og ubeslutsomme. De turde aldrig, uden først at have spurgt konen eller kæresten, have forladt deres job for at følge Jesus, mener sognepræst Poul Joachim Stender

Biblens mænd er rigtige mænd. De spurgte ikke først deres koner om lov til at gøre det de gjorde.

Danske mænd er blevet nogle tøffelhelte. Måske fordi de ikke længere har nogle maskuline forbilleder i Moses, kong David, Samson, Paulus, Levi og alle de andre bibelske mænd.

I dag er mænd bløde, forstående og ubeslutsomme og turde aldrig, uden først at have spurgt konen eller kæresten, have forladt deres job ligesom Levi for at følge Jesus.

Kvinderne småkeder sig ihjel i deres selskab. Mange skilsmisser skyldes, at kvinderne ikke får et ordentligt modspil i deres ægteskab. Mænd ordner så meget hus, passer så meget børn og laver så meget mad, at deres elskede holder op med at tænke seksuelt på dem.

Læs også: Mænd klager over diskriminering 

Nye undersøgelser dokumenterer, at flere og flere mænd ikke orker sex med deres kvinde. De synes det er blevet besværligt og anstrengende. De er udmattede efter at have gået tur med barnevognen, vasket tøj og gjort rent.

For 20 år siden var det kvinden, der havde hovedpine, når manden ville have sex. I dag er det manden, der sukker til sin dominerende kvinde: ”Ked af det, skat. Men jeg har ondt i hovedet”.

Hvor er de bibelske mænd beslutsomhed, kraft og saft? Kong Salomon kunne klare 1000 koner. Danske mænd kan knapt klare en kone.

Kvinderne og den politiske korrekthed har magten 

Det er ikke nemt at være mand i dag. Kvinderne har totalt taget magten. De har overtaget folkekirken, folkeskolen, børnehaverne, vuggestuerne.
Små vildbasser til drengebørn oplæres af kvinder til bløde værdier og bløde lege, mens de længes efter at dræbe skrubtudser med bue og pil og voldtage elmetræer og ligusterhække.

Førhen var knibeøvelser forbeholdt kvinder. Nu tilbyder flere oplysningsforbund knibeøvelser til mænd. Øvelserne kan styrke mændenes blære og tarm.
Den tid hvor knibeøvelser for mænd var, når de kneb en kvinde bagi, er totalt forbi. Det er nemlig blevet farligt at flirte. Det kaldes sexchikane og bliver straffet af samfundet. Det der engang blev modtaget som en kompliment af kvinderne, nemlig at mændene lagde an på dem og tog initiativ, er i dag defineret som chikane.

Læs også: Magtfulde kvinder får mænd til at kaste sig ud i ekstremsport

Mange vil tro, at det er kvinderne der undertrykker mændene. Det er det også. Men de er stærkt hjulpet af en enorm stor flok mandlige kollaboratører, der ikke bare vil tækkes kvinden. Men som også lider af tidens syge. Den politiske korrekthed.

Det er fint nok, at kvinderne vil have topstillinger. Der er alt for mange mænd på chefposterne, lyder det.

Men der er også alt for mange mænd der kører taxa. Her kunne der også være brug for flere kvinder. Hvorfor tales der konstant om at kvinderne undertrykkes i de lukrative stillinger. Men aldrig om at de undertrykkes som dørmænd, asfaltarbejdere og kongelige lokumrensere. Hvor er kønskvoterne i de stillinger?

Bibelen vrimler med maskuline forbilleder 

Tiden er inden til at mænd begynder at reflektere over deres køn og gør op mod kvindernes kællingesnak og moraliseren.

Denne proces kan mændene indlede i kirken. De bibelske beretninger vrimler med maskuline forbilleder. Hvis mænd har lyst til at gøre rent – fint. Men hvis de ikke har lyst til det og hellere vil noget andet – gør det.

Måske skulle der indføres et internationalt mandeår eller kurser for mænd i at sige nej. Lysten til masser af sex, fodbold, biler, jagt og øl skal generobres.

Læs også: Maskuline kvinder og feminine mænd

Mænd skal ikke mødes med hinanden når de er ude med barnevognene for at få børnene til at falde i søvn eller til kurveflet i aftenskolen.

De skal mødes på værtshuse og fodboldbanen. De skal mødes i garager, hvor de arbejder med motorcykler og biler og på væggen har nøgenbilleder af smukke kvinder.

Og så skal de mødes i kirken. Der er masser af maskulinitet at hente i de bibelske beretninger. Den råstyrke Jesus udviste, da han brød ud af graven påskemorgen, kan end ikke Arnold Schwarzenegger hamle op med.

Poul Joachim Stender er sognepræst og skriver kommentaren ved kristendom.dk