Mød forårets kommentarpanel på kristendom.dk

Kristendom.dk har sat et stærkt hold op på seks engagerede kommentarskribenter. Foto: Sergey Galushko/colourbox.com

Hver uge vil én af vores kommentarskribenter forholde sig til en aktuel sag i debatten om samfund og kirkeliv. Mød dem her

Charlotte Dyremose

Charlotte Dyremose (f.1977) er cand.scient.pol. og folketingsmedlem for Konservativt Folkeparti. Hun er ordfører for Videnskab og videregående uddannelser, miljø, fødevarer og landbrug, dyrevelfærd, ligestilling og by- og boligområdet. Hun har tidligere blandt andet været skatteordfører, kirkeordfører og socialordfører.

Charlotte Dyremose er medlem af Udvalget for en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken. Hun sidder i bestyrelsen for Skt. Lukas Stiftelsen og TUBA Danmark.

Hun er desuden formand for Virum Kirkes Menighedsråd.

Poul Joachim Stender

Født 1956. Præst og forfatter. Har bl.a. skrevet bøgerne Gud i vold, Præsten & Kogejomfruen og Med Gud i seng. Rejseleder i Israel for akademisk rejsebureau. Arrangør af teologiske kurser i Grækenland og USA. Madskribent for Kristeligt Dagblad.

Robert Bladt

Generalsekretær i KFS siden 2008 og uddannet cand.theol fra Aarhus Universitet 1997.

Medstifter af KPI (Kristent Pædagogisk Institut) i 1998. Medstifter af ELUVA (Foreningen af Evangelisk Lutherske Valgmenigheder i Danmark) i 2004. Medstifter af Evangelisk Luthersk Netværk i 2006.

Forfatter til en række bøger, senest andagtsbogen "Anno Domini. Daglige refleksioner over kirkeårets tekster", Credo Forlag, oktober 2010

Marie Krarup

Marie Krarup er medlem af Folketinget (Dansk Folkeparti). Hun er uddannet som reserveofficer i Forsvaret og er cand.mag i russisk, religion og samfundsfag.

Hun har tidligere arbejdet som blandt andet fuldmægtig i Forsvarsministeriet, som diplomat udsendt til ambassaden i Moskva og som gymnasielærer.

Carsten Haugaard Nielsen

Født 1960 i Holstebro, gift med Jette 1983, fire børn.

Siden 2011 sognepræst i Christianskirken, Aarhus. Sognepræst i Tyrstrup-Hjerndrup, Christiansfeld fra 2001-2011, 2009-2010 tillige projektleder for "Nye samarbejdsformer for sognene i og omkring Christiansfeld".

Generalsekretær i Sudanmissionen (nu Mission Afrika) februar 1998-juli 2001. Sognepræst i Møborg-Nees ved Lemvig 1989-1998. Cand.theol. november 1988. Præliminær organisteksamen 1983.

Carsten Haugaard Nielsen er desuden forfatter og salmeskriver og arbejder med kirkeledelse.

Kurt E. Larsen

Lektor i kirke- og missionshistorie ved Menighedsfakultetet i Århus siden 1998 og ph.d. i dansk kirkehistorie 2000. Cand. theol. 1981 fra Aarhus Universitet. Sognepræst i Skarrild 1986-98.

Har flere udgivelser bag sig, blandt andet en lærebog i reformatorisk kirkehistorie: Fra kirkens historie 1500-1700 og Fra Christensen til Krarup - dansk kirkeliv i det 20. århundrede.

De Konservatives uddannelsesordfører Charlotte Dyremose. – Foto: Leif Tuxen.
Præst, forfatter og rejseleder Poul Joachim Stender. - Foto: Leif Tuxen
Generalsekretær i KFS Robert Bladt. - Foto: Privatfoto
Marie Krarup fra Dansk Folkeparti Foto: Carsten Lundager
Sognepræst, forfatter og salmeskriver Carsten Haugaard Nielsen
Lektor i kirke- og missionshistorie og forfatter Kurt E. Larsen