Bispevalg i Viborg

Viborgs domprovst: Velkommen, Stubkjær!

Vi ønsker os, at han vil fortsætte Karsten Nissens gode virke og som han vil evne at tænke nyt, således kirken forsat er nærværende og givende rundt om i stiftet, siger domprovt i Viborg, Thomas Frank

Vi håber, at Stubkjærs mange erfaringer vil komme os til gavn. Og så skal han turde sætte nye dagsordener, skriver Thomas Frank, domprovst i Viborg

Har du en velkomsthilsen til Henrik Stubkjær?
Min særlige velkomsthilsen til Henrik Stubkjær skal være, at vi med stor forventning vil tage imod ham. Vi håber, at hans erfaringer fra sit tidligere virke vil komme os til gavn og inspirere os.

Vi ønsker os, at han vil fortsætte Karsten Nissens gode virke og som han vil evne at tænke nyt, således kirken forsat er nærværende og givende rundt om i stiftet.

LÆS OGSÅ: Lektor: Tonen i valgkampen har været skarp

Hvad er din reaktion på valget af Henrik Stubkjær?
I dag har menighedsrådsmedlemmernes stemmer afgjort, hvem der skal være Viborg Stifts nye biskop. Med valget af Henrik Stubkjær får vi en biskop, som er meget kendt og anerkendt i store dele af det mangfoldige kirkelige landskab. Kompetencer og kirkeligt engagement i forhold til at forhandle rammer for folkekirken besidder han i stor grad.

Ligesom han har vist, at han formår at engagere sig i lokale kirkelige spørgsmål. Det er vigtigt, i den tid vi som kirke står over for nu, at en biskop evner dialogen med det omgivende samfund, som folkekirken er en uomgængelig del af.

Samtidig er hans imødekommende tilgang til mennesker en stor og god egenskab at have, når man som biskop skal bistå menighedsrådene med at få det kirkelige liv i sognene til at blomstre.

LÆS OGSÅ: Kirkekonsulent: Stubkjær er en global leder 


Hvad er dine forventninger til Henrik Stubkjærs virke?

Jeg håber, at han vil lægge sig meget på sinde at lytte omhyggeligt til menighedsrådenes udfordringer uden dog at glemme, at det at være folkekirke er noget, som kræver engagement, og nogle gange også indbefatter hårdt arbejde. Samtidig må han i dialog med stiftsrådet turde sætte nye dagsordener for den vej, kirken må gå i vores tid.

Alt det bedste ønsker jeg for Henrik Stubkjær i hans samarbejde med medlemmer, frivillige, menighedsråd, provstiudvalg, stiftsråd, ansatte og præster i Viborg Stift.