Vi anbefaler

10 gode hjemmesider om kristendom

Gør som Pave Frans - find dine nyheder og oplysninger om kristendom på nettet. Foto: AFP Photo

Vil du gerne vide noget mere om kristendom i andre lande? Vi har samlet ti hjemmesider til dig, som på hver deres måde giver et indblik i det levede kristne liv

Vil du gerne vide, hvordan det går med Pave Frans? Vil du læse nyheder om de forfulgte kristne i Irak eller finde svar på spørgsmål om teologi, kirke og historie?

Kristendom.dk og Kristeligt-Dagblad.dk er ikke de eneste hjemmesider, der beskæftiger sig med det kristne liv og med nyheder om kristendom. På internettet er der en jungle af hjemmesider og netaviser, som beskæftiger sig med kristendom.

Vi på Kristendom.dk har i denne guide samlet ti hjemmesider, som beskæftiger sig med kristendom på den ene eller anden måde. Mens nogle hjemmesider bringer dig aktuelt nyhedsstof, bruger andre hjemmesider spaltepladsen på familieliv og indføringstekster.

De fleste hjemmesider er engelsksprogede, mens en enkelt er på norsk, og en anden er på svensk. Dyk ned i vores guide og få et godt overblik over alt fra den katolske kirkes syn på skilsmisse til USA's indsats mod kampene i Irak og Syrien.

Relevant Magazine

Relevant Magazine er et online-magasin, der med flot design og layout indbyder besøgende på lækreste vis. Magasinet, der er engelsksproget, behandler emner som Gud, livet og kultur og har også podcasts, som man kan lytte til. Derudover har magasinet en kolonne med "must read"-artikler (artikler, som man bare læse) og en kolonne med de mest læste artikler.

Magasinet er skrevet af kristne, som gerne vil gøre Gud relevant i kristne menneskers hverdag, og det gør de ved at skrive moderne og nogle gange kontroversielle artikler.

Blandt artiklerne er 7 Truths About Marriage You Won't Hear in Church og 4 Myths Christians Need to Stop Believing About Depression 

Dagen

Dagen er en svensk avis og hjemmeside, som måske svarer lidt til danske Kristeligt Dagblad. Dagbladet Dagen bringer nyheder om det kristne liv i Sverige men ser også på andre samfundsforhold ud fra et kristent perspektiv.

Lige som Kristeligt Dagblad beskæftiger Dagen sig med emner som etik, eksistens og familieliv. Derudover har Dagen også web-tv, som følger op på nyhedsstrømmen i Sverige med korte tv-klip.

Blandt de mange spændende artikler på Dagen er her en diskussion af, hvorvidt Jesus var feminist

Faith It

Faith It er en hjemmeside, som udelukkende består af videoklip. Filmene kommer fra brugere, som har noget, de gerne vil dele. Det kan være alt fra en smuk bryllupsoplevelse til en god gerning eller en film om, hvad der sker, når man siger sit job op og kører igennem hele USA.

Folkene bag Faith It udvælger de film, som er baseret på tro eller på det kristne liv. Filmene har ofte et budskab, og Faith It skriver selv, at deres mission er "at ændre menneskers liv" med filmene. Hjemmesiden her er på ingen måde et nyhedsmedie, men der er mange sjove, spændende og rørende film at finde.

Blandt de rørende er en film om en dement mor, der pludselig genkender sin datter og en film, der viser, hvad der sker, når generøse mennesker selv oplever generøsitet.

Crux

Crux er en hjemmeside, som beskæftiger sig med den katolske kirke verden over. Den amerikanske hjemmeside er helt ny og dækker emner som Pave Frans, teologi og traditioner samt det moderne katolske liv. Også den katolske kirkes udfordringer tages op på hjemmesiden, og den personlige tro og spiritualitet hos katolikker undersøges.

Hjemmesiden har et appetitvækkende design med gode emneinddelinger. Blandt andet er der en fane, som viser "hot topics" - temaer, som er oppe i tiden. Det kan være for eksempel være skilsmisse, nadver eller Vatikanets hemmelige arkiver.

Læs gerne artikelen her om tre skilte katolikkers syn på skilsmisse eller denne artikel om en kristen radiovært, der er dømt skyldig i seksuelle overgreb.

Vårt Land

Vårt Land er blevet kaldt en norsk pendant til Kristeligt Dagblad og har mottoet "En bro mellem mennesker, tro og tanke."

Den norske avis, der også findes som netmedie, beskæftiger sig med nyheder fra Norge og resten af verden. Temaer som kultur, samfund, andagt og værdidebat er at finde i hjemmesidens menu. Heldigvis er norsk ikke så svært at læse, så fortvivl ikke - du kan sagtens forstå det!

Blandt de mange spændende nyheder og baggrundartikler er artiklen om en norsk komiker, der opfordrer til, at flere gør grin med islam. Du kan med fordel også klikke ind på den her artikel om en poet, der bruger poesi aktivt i klimakampen.

Christian Today

Christian Today er en kristen hjemmeside med basis i London, som fungerer på tværs af forskellige kristne retninger. Hjemmesiden bringer nyheder fra hele den kristne verden og vægter at dække de mange forskellige kristne kirkeretninger.

Hjemmesiden har temaer som kirke, mission, samfund og underholdning, så du let kan søge på de emner, du finder interessante. 

Klik for eksempel på denne artikel om et tøjmærke, hvis reklamer er blevet forbudt, fordi de normaliserer aggressiv seksuel adfærd. Du kan også læse artiklen her om, hvordan tidligere militante i Nigeria angrer deres gerninger og konverterer til kristendom. 

Beliefnet

Beliefnet er en hjemmeside, der har slået sig op på at hjælpe mennesker med at vælge en spirituel levevej. Derfor skal man ikke søge efter nyheder på hjemmesiden - den behandler i stedet tendenser, etiske dilemmaer og sundhed.

Den engelsksprogede side er også optaget af velvære, og du kan for eksempel læse denne artikel med råd om, hvordan du får et lykkeligere liv.

Beliefnet er lavet af kristne, og det kan tydeligt ses på artiklerne. Læs blandt andet artiklen her, der oplister syv ting, som ateister har misforstået omkring Gud.

The Christian Post

The Christian Post er en amerikansk hjemmeside og avis, som dækker nyheder om kristne ledere, kirker, kirkeretninger, missioner og skoler over hele verden. Avisen har et erklæret trossæt og kalder sig derfor en kristen afsender af nyheder.

På avisens hjemmeside kan man læse om emnerne politik, underholdning, debat og livsstil - alt sammen ud fra en kristen synsvinkel. 

Klik på denne artikel om en kvinde, der fortsat er forelsket i sin hjerneskadede mand. Du kan også læse en artikel om, at millioner af børns uddannelse er truet på grund af krig i Mellemøsten.

Catholic Online

Catholic Online er en hjemmeside, som giver dig både nyheder, baggrundsstof og information om den katolske kirke.

På hjemmesiden kan man søge i emner som helgener, bønner, bibelen og nyheder, og nyhedsdækningen spænder over alt fra præsident Obamas indsats i Irak og Syrien til artikler om dagens helgen.

Du kan for eksempel klikke din ind på artiklen her, som handler om den katolske helgen Sankt Paphnutius, eller du kan klikke her for at få et overblik over Bibelen.

BBC Religion Ethics

BBC Religion Ethics er en britisk hjemmeside under BBC, som er Storbritanniens public service-kanal.

Hjemmeside behandler alverdens religioner - også kristendom. Siden har et særligt fokus på etiske spørgsmål inden for religion. Den behandler emner som prostitution, tortur og vegetarisme men dækker også mere informativt stof som foreksempel en artikel om, hvordan reformationen kom til England med Henrik VIII. Læs artiklen her.

BBC Religion Ethics er særligt god til at gøre sine artikler indbydende med spændende og interaktive grafikker samt smukke billeder, film og lydspor.

BBC Religion Ethics er en af mange hjemmesider om forskellige religioner, der også belyser kristendom. Vi har på Religion.dk lavet en guide til de ti bedste hjemmesider om religion. Du kan læse den artikel her

Billedet er fra hjemmesiden http://www.relevantmagazine.com/
Billedet er fra hjemmesiden http://www.dagen.se/
Billedet er fra hjemmesiden http://www.faithit.com/
Billedet er fra hjemmesiden http://cruxnow.com/
Billedet er fra hjemmesiden http://www.vl.no/
Billedet er fra hjemmesiden http://www.christiantoday.com/
Billedet er fra hjemmesiden http://www.beliefnet.com/
Billedet er fra hjemmesiden http://www.christianpost.com/
Billedet er fra hjemmesiden http://www.catholic.org/
Billedet er fra hjemmesiden http://www.bbc.co.uk/religion/0/