Guide

Her kan du fejre Kristi himmelfart

Få en religiøs oplevelse Kristi Himmelsdag som her i Ansgars Kirke.

I år falder Kristi himmelfart torsdag den 10. maj . Få 10 udvalgte tips til, hvor du kan fejre Kristi himmelfart i år med vandringer, musik og prædikener landet rundt

Navnet "Kristi himmelfart" fortæller os, hvad dagen egentlig går ud på - men for de fleste er torsdagen 40 dage efter påske alligevel blot én blandt forårets mange fridage. Men Kristi himmelfart spiller en vigtig rolle i kristendommen, fordi Jesus efter sin opstandelse i påsken bæres op i himlen for at få del i Guds magt.

Her kan du blive inspireret til, hvordan du kan markere dagen:

København: Den musiske optakt dagen før dagen

Phillip Schmidt-Madsen spiller den franske komponist Oliver Messiaens smukke "L'ascension", der rummer fire himmelfartsmeditationer. Derudover spilles norske Kjell Mørk Karlsens Kristusmeditasjoner, der består af syv satser over Kristi liv, død og opstandelse.

Dato: Onsdag den 9. maj

Sted: Sankt Matthæus Kirke, Matthæusgade 31, DK-1666

Tidspunkt: 17.00

Lundby: Oparbejd appetit til en herlig frokost med en himmelfartsvandring

I Køng og Svinø Kirker fejres dagen med en Kristi himmelfartsvandring. Det starter med buskørsel fra Køng Præstegård kl.08.45 til Svinø Kirke, hvor der er morgensang kl. 09.00. Så begynder vandringen på syv kilometer tilbage til Køng Kirke. Her er der gudstjeneste kl. 11.30. Dagen rundes af med en familievenlig frokost i præstegården.

Gudstjeneste og frokost er et fællesarrangement mellem Lundby og Sværdborg sogne. Tilmelding til sognepræst Mette Marianne Magnusson på mma@km.dk senest søndag den 6. maj af hensyn til buskørsel og frokost.

Dato: Onsdag den 9. maj

Sted: Køng Kirke og Svinø Kirke, DK-4750

Tidspunkt: 08.45

København: Professoren står for højmessen

Befinder man sig i hjertet af København kan man opleve Niels Henrik Gregersen, teologiprofessor og forfatter, på prædikestolen. Han står for Kristi himmelfartsgudstjenesten i Trinitatis Kirke klokken 10.30.

Dato: Kristi himmelfartsdag

Sted: Trinitatis Kirke, Købmagergade 52A, DK-1150

Tidspunkt: 10.30

Søborg: Fødselsdag og helligdagsfejring slået sammen

Den anerkendt violinist Kim Sjøgren vil på Kristi himmelfartsdag spille både klassiske værker af Carl Nielsen, Brahms og Mozart samt lægge op til, at kirkegængernes egne ønsker bliver opfyldt. Anledningen er, at Søborgmagle kirke på denne Kristi himmelfartsdag fylder 50 år.

Dato: Kristi himmelfartsdag

Sted: Søborgmagle Kirke, Grønnemose Alle 77, DK-2860

Tidspunkt: 14.00

Brabrand: Smukke blomster og harmonisk kirkemusik

Denne Kristi himmelfart er kirken pyntet med blomster af sognets frivillige, så man kan nyde synet, mens man hører en flot koncert. I anledning af helligdagen spiller organist Michael Østergaard Jensen et flot og festligt program med musik af D. Buxtehude, J.S. Bach og F. Mendelssohn.

Dato: Kristi himmelfartsdag

Sted: Brabrand Kirke, Engdalsvej 2, DK-8220

Tidspunkt: 16.00

Roskilde: Stilhed var Guds første sprog

Kristi himmelfarts dag er der stille-og meditationsandagt i Ågerup Kirke ved Roskilde. Programmet er som følger: Stilhed og levende lys efterfulgt af fællessang og læsning, dernæst stilhed og meditation og til sidst rundes der af med Fadervor og velsignelsen.

Dato: Kristi himmelfartsdag

Sted: Ågerup Kirke, Ågerupvej 34A, Ågerup, DK-4000

Tidspunkt: 16.30