10 bibelhelte fra Hollywood

Filmen "The Ten Commandments" fra 1956 gik over i historien som Hollywoods definition på en storslået, episk film. Filmen om de 10 bud høstede mange Oscar nomineringer. Rollen som Moses blev spillet af Charlton Heston. Vi følger Moses fra tiden som egyptisk prins til han står som leder af det israelitiske folk. Foto: .

Se 10 skuespillere, der er trådt ind i rollen som bibelsk helt på det store lærred

Filmskaberne i Hollywood søger konstant efter gode historier at fortælle på det store lærred.

LÆS OGSÅ: De 20 mest sete film om religion

Bibelen byder på et væld af fantastiske fortællinger, der er som skabt til film. Derfor er der også blevet lavet film om rigtig mange af begivenhederne i den hellige skrift.

LÆS OGSÅ: Russel Crowe spiller Noa i ny Hollywood-film

Her er 10 skuespillere, der har taget rollen som bibelhelt på sig.

Martin Scorseses kontroversielle film "The Last Temptation of Christ" fra 1988, der blandt andet viser meget intime scener mellem Jesus og Maria Magdalene, er blot en af rigtig mange film om Jesus. Hovedrollen som Jesus spilles her af Willem Dafoe, der blandt andet kendes fra Spider-Man-filmene og Den engelske patient (1996). Foto: Archives du 7eme Art.
I 1960 kom Ruths bog til Hollywood. Hovedrollen i det bibelske drama om Ruth og Boaz blev spillet af Elana Eden. "The Story of Ruth" følger den moabitiske kvinde fra barndommen til hendes møde med Boaz. Foto: Filmforside.
Jim Caviezel havde været på Hollywoods radar med optrædender i film som "Angel Eyes" og "Frequency". Det store gennembrud kom dog først i Mel Gibsons storfilm "The Passion of the Christ" fra 2004, hvor Caviezel spiller Jesus. Foto: Denmark.
Før Patrick Dempsey blev kendt som "McDreamy" i tv-serien "Greys hvide verden", optrådte han blandt andet som Jeremias i filmen "Jeremiah" fra 1998. Filmen tager Jeremias Bog fra Bibelen, digter videre på Jeremias barndom og beskriver hvordan han endte med at blive Guds profet. Foto: Filmforside.
Gregory Peck var allerede en anerkendt skuespiller med flere Oscar-nomineringer i bagagen, da han i 1951 tog hovedrollen i filmen "David and Bathsheba". Peck spiller den sammensatte kong David, der har en affære med en af sine soldaters kone. Foto: .
Ben Kingsley er kendt fra film som Schindlers Liste (1993), Hugo (2011), Shutter Island (2010) og Gandhi (1982). Men den engelske skuespiller har også taget bibelske roller på sig. I filmen "Joseph" fra 1995 optræder Kingsley som Potifar, der er chef for Faraos livgarde. Foto: BEN STANSALL Denmark
Juleevangeliet er nok en af de mest kendte historier fra Bibelen, og beretningen er da heller ikke gået Hollywood forbi. I 2006 udkom filmen "The Nativity Story" med den kun 16-årige Keisha Castle-Hughes i rollen som Maria. Foto: Filmforside.
Tiffany Dupont var blot 20 år, da hun tog rollen som Dronning Esther i filmen "One Night with the King" fra 2006. Dupont spiller den unge og smukke jødiske kvinde Esther, der forsøger at redde sit folk fra at blive udryddet af perserne. Foto: Celebrity Photo/colourpress.com//colourpress.com
Svenskfødte Max von Sydow, der senest gjorde sig bemærket i filmen "Extremely Loud & Incredibly Close" fra 2011, har også haft rollen som Jesus i den anerkendte Jesus-film fra 1965, "The Greatest Story ever Told". Foto: GEORGE STEVENS PRODUCTIONS / Ron