Amerikansk kirke erstatter salmer med Lady Gaga

Den kontroversielle superstjerne Lady Gagas musik er blevet inviteret inden for af den amerikanske Liquid Church. Her ses hun nytårsaften 2011 på Times Square i New York. Foto: PETER FOLEY Denmark

Den amerikanske megakirke Liquid Church afholder gudstjenesteserien Pop God, hvor man vil synge popsange til for at skabe forbindelse til den brede offentlighed

Liquid Church, som er en af New Jerseys hurtigts voksende megakirker, afholder i februar og marts en serie af gudstjenester kaldet Pop God, hvor man vil synge sange af blandt andre de storhittende Adele og Foo Figthers.

I januar havde kirken, der har over 2000 deltagere til de ugentlige gudstjenester, forpremiere på Pop God, hvor menigheden sang Lady Gagas The edge of glory. Det skriver den amerikanske medie christianpost.com.

Netop Lady Gaga er af mange amerikanske kirkelige institutioner blevet anklaget for blasfemi. Særligt i forhold til musikvideoen Judas, hvor hun kører på motorcykel med Judas og synger:

"I'm just a holy fool, oh baby he's so cruel, but I'm still in love with Judas, baby." (Jeg er blot et helligt fjols, skat, han er så grusom, men jeg er stadig forelsket i Judas, skat, red.)

SE SANGEN THE EDGE OF GLORY HER

Kirkens talsmand Rich Birch mener, at det amerikanske folk har brug for en spiritualitet, der kan relateres til hverdagslivet:

Realiteten er, at vi har skabt en kristen subkultur, som er temmelig isoleret fra det øvrige samfund. Kirken ønsker derfor at omfavne den brede kultur igennem interaktion og engagement, udtaler Rich Birch.

Liquid Church lægger desuden vægt på, at mange af kirkegængerne kan genkende deres egne oplevelser i popstjernernes tekster:

Adeles og Foo Figthers historier udtrykker de samme udfordringer som mange af de mennesker, der kommer i kirken, står over for. Vi kan lære rigtigt meget af den kærlighedshistorie, som Gud fortæller os, siger Tim Lucas.

Meningen med gudstjenesteserien er, at kirken vil drage paralleller fra nutidens popmusik til Bibelens budskaber om kærlighed:

Kirken vil vise, at de kærlighedsproblemer, som nutidens kunstnere beskriver i deres tekster, afspejler en historisk linje fra Bibelens historie, fra år 800 f.kr., skriver Liquid Church i en pressemeddelelse.

Pastor Tim Lucas peger på, at Pop God vil give mulighed for, at kirkegængerne kan lære de kristne budskaber:

Folk kan lære, at Gud har et hjerte, der altid tilbyder nåde og forsoning. Vores liv kan være fyldt med forræderi og fortvivlelse, men med ham slutter det helt sikkert med håb."

Hver weekend i de næste fire uger vil kirken synge en ny popsang og trække tråde til Det Gamle Testamente.

I de kommende fire uger vil man i Liquid Church, New Jersey, synge:

Adele -Rolling In The Deep
Foo Figthers Walk Again
Ce- Lo Forget You
Bruno Mars Grenade

Du kan læse mere om Liquid Church på deres hjemmeside.