Indsigt

Bibelen fortalt med Legoklodser

'The Brick Testament' er bibelhistorier fortalt med LEGO. - Foto: Brendan Powell Smith

Amerikansk multikunstner bruger Legoklodser til at illustrere bibelhistorier

Dansk legetøj og historier fra Bibelen er normalt ikke to ting, man forbinder. Ikke desto mindre er det formålet med hjemmesiden thebricktestament.com.

Bibelen i Lego
The Brick Testament er historier fra Bibelen illustreret med Legoklodser og blev første gang lanceret i år 2001 af amerikaneren Brendan Powell Smith. Projektet startede med en hjemmeside, men er nu kommet i bogform, også på dansk.

Formålet med Lego-Bibelen
Formålet med The Brick Testament er, ifølge Smith, at øge folks kendskab til Bibelen på en sjov og tiltalende måde. Smith genfortolker historierne med direkte citater fra Bibelen, og han illustrerer også mindre velkendte historier.

Konceptets begyndelse
Det startede med seks historier fra skabelsesberetningen, men hjemmesiden består nu af over 300 illustrerede historier fra både Det Nye og Det Gamle Testamente.

Legoklodserne stammer fra Smiths personlige samling, som han har udbygget siden 1960erne, og han har kun foretaget små modifikationer for at give figurerne det helt rigtige udseende.

Manden bag konceptet
Smith kalder sig i "reverend" (pastor), men er i virkeligheden ikke pastor. Han er en amerikansk webdesigner og multikunstner som bevæger sig inden for et humoristisk og ofte temmelig ironisk univers. På hjemmesiden The Brick Testament står:

- De fleste præster eller andre gejstlige vil faktisk ikke bruge betegnelsen pastor før deres eget navn, for det ville være arrogant og temmelig forfængeligt. Pastor Brendan Powell Smith er ikke et præsteviet medlem af nogen jordisk kirke, og betragtes som både højest arrogant og ekstremt forfængelig.

Det samme på en ny måde
Selvom historierne fortælles i en humoristisk tone, og Smith i høj grad benytter sig af ironi på sin egen hjemmeside, hævder han at være tro mod historiernes indhold. Han fastholder, at historierne baseres på en række offentlige bibeloversættelser og af og til en oversættelse fra den originale hebraiske eller græske Bibel. Han har dog opdateret de fleste af historierne med sine egne ord.

Smith lover på hjemmesiden, at der stadig vil komme flere historier til, så The Brick Testament er langt fra fuldendt.

Adam og Eva i Edens Have. - Foto: Brendan Powell Smith
Leonardo Da Vinci's 'Den Sidste Nadver'. - Foto: Brendan Powell Smith
Moses med de 10 bud. - Foto: Brendan Powell Smith
Jesu korsfæstelse. - Foto: Brendan Powell Smith