Bibelen kunne blive film med Brad Pitt

Foto: arkiv

Fyldt med action, tvetydige konflikter og kærlighedshistorier kunne en filmatisering af 1.Mosebog blive en uforglemmelig Hollywood-film. Beliefnet.com giver et bud på, hvilke kendte Hollywood-stjerner, der kunne spille hovedrollerne

Brad Pitt som Adam
Gud skabte mennesket i sit billede står der i 1.Mosebog. Men hvilken type mand ville Gud skabe ud af jorden og blæse livsånde i? Brad Pitt, som to gange har vundet prisen for Verdens Mest Sexede Mand, vil bestemt komme i betragtning.

Natalie Portman som Eva
Det ville måske være oplagt at vælge Angelina Jolie og Brat Pitt som jordens første par, men den første kvinde må spilles af en, der både udstråler uskyldighed, forførelse, skyld og smerte. Et enkelt blik på Natalie Portman samler alle disse indtryk, og gør hende værdig til rollen.

Kiefer Sutherland som Kain
Kain er måske historiens første morder, som ofrede sin bror Abel for derefter at lyve overfor Gud om det. Men Kain troede ikke, at han var et dårligt menneske, kun misforstået. Kiefer Sutherland har gjort en karriere ud af at spille på en lidende og selvretfærdelig vrede som Jack Bauer i 24 timer. Hvem ville være bedre til at spille Bibelens hvileløse vandringsmand?

Owen Wilson som Abel
Abel har ingen replikker i 1. Mosebog, og heller ikke engang en dramatisk dødsscene. Men Wilsons vellidte personlighed holdt sammen med det faktum, at Gud bedre syntes om hans ofringer and hans brors, ville være nok til at gøre Sutherlands Kain sygelig misundelig.

 

Danny Glover som Noa
Bibelen fortæller os, at Noa var 600 år gammel, da Gud bad ham om at bygge en ark, hvilket gør denne rolle svær at udfylde. Han må være frisk nok til at kunne bygge båden,have tålmodig nok til at indsamle millioner af dyr, godhjertet nok til være udpeget som Guds favorit og sjov nok til at få sine hårdhjertede naboer til at grine. Danny Glover vil, påført et stort skæg, vil være perfekt til rollen.

 

Robert de Niro som Abraham
Abraham er historiens oprindelige Godfather. Han var ikke blot en simpel fårhyrde, men også en vandringsmand, som kæmpede med lokale krigsherrer, og til tider var redningsmand for sin bror Lot. Derudover var han dobbeltmoralsk nok til at tilbyde sin kone til magtfulde ledere to gange, men han var stadig udvalgt af Gud, som velsignede ham med utallige nationer. Hvem andre end Robert de Niro kunne spille denne rolle?

Glenn Close som Sarah
Hvem siger at Bibelen ikke har nogle interessante kvinder? Sarah er smuk, jaloux og en udspekuleret kvinde. Sarah ler på det forkerte tidspunkt, men på trods af hendes fejl var hun Abrahams livslange hustru. Glenn Glose har, hvad der skal til for at få rollen.

Keisha Castle-Hughes som Hagar
Stakkels Hagar. Sarah siger, at hun skal gå i seng med Abraham, så det gør hun. Sarah vil gerne have hende gravid, og det bliver hun. Men hvad sker der så efter alt dette? Sarah får Abraham til at smide Hagar og hendes søn ud i ørkenen. I rollen som Hagar vil Keisha Castle-Hughes få stor sympati, og alle vil blive glade, når Gud tager hende under sine vinger.

 

Richard Dreyfuss som Lot
Lot troede, at han var klog, da han forlod sin storebror Abraham og tog det bedste land til ham selv. Men Lot ender som 1.Mosebogs uheldige mand - som en tragisk-komisk figur. Richard Dreyfuss virker til at være den mand, der kunne besætte rollen, da han både har tacklet rumvæsner og gigantiske hajer. Så engle og en kone med højt saltindhold virker meget naturligt.

 

Denise Richards som Lots kone
Hun har ingen replikker og ikke noget navn. Lots kone er berømt for én ting: hun bliver forvandlet til en saltstøtte, da hun kigger tilbage på de fordømte byer Sodoma og Gomorra. Denise Richards er karakteriseret som en smuk skuespillerinde med et tvivlsomt talent, som gør hende perfekt til denne rolle.

 

Shia LaBeouf som den unge Isak
Isak kunne nemt have overmandet sin gamle far, hvis han ville. Da Gud befalede Abraham at ofre sin søn, var Abraham en meget gammel mand, og Isak var en ung dreng, som var stor nok til at bære alt træet til ofringen. Men Isak satte ikke spørgsmålstegn ved sin fars ønsker. Shia LaBeouf vil give rollen det helt rigtige præg i denne forvirrede situation.

 

Jeremy Irons som den gamle Isak
Isak var en blind, mimrende olding, da hans egen søn snød ham, men han var dog klog nok til uformelt at dele velsignelser ud. Jeremy Irons vil føle sig hjemme i rollen blandt gamle venner som Robert de Niro og Glenn Close.

Adam Sandler som Jakob
Det første valg til at spille denne bedrager vil være den afdøde Heath Ledger, som i sommers spillede en anden mindre heroisk svindler. Men Adam Sandler kan sagtens klare rollen med både hans drengestrenger overfor sin far og hans brydekamp med Gud. Drew Barrymore ville desuden udgøre en god rolle som Jakobs kone Rakel.

Denzel Washington som Josef
Washington vil ikke ligne sin far Jakob særligt meget af udseende, men han har dog tyngden til at kunne gøre sin rolles karriere i Egypten troværdig. Han ville også se godt ud i en kåbe i spraglede farver.

Foto: Sandrew Metronome.
Natalie Portman Foto: wikipedia.com
Actor Keifer Sutherland is pictured in this police booking photograph released by the Glendale California Police Department December 5, 2007. Sutherland, star of the hit television series ""24,"" was formally sentenced on Wednesday to 48 days in jail for drunken driving, and his lawyer said the actor would begin doing time immediately with Sutherland serving the 48 days consecutively at the Glendale, California city jail. REUTERS/Glendale California Police Department/Handout (UNITED STATES) BEST QUALITY AVAILABLE. EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. (Foto: HO/Scanpix 2007) Foto: Ho
Owen Wilson Foto: WikimediaCommons
Danny Glover Foto: wikipedia.com
Robert De Niro. - Foto: WikimediaCommons
Glenn Glose Foto: wikipedia.com
Richards Dreyfuss Foto: wikipedia.com
Denise Richards Foto: Wikimedia commons
Shia Foto: wikipedia.com
Adam Sandler Foto: wikipedia.com
Denzel Washington Foto: wikipedia.com