Hjemmeside for religiøs børnelitteratur hædres

Kristendom.dk anbefaler fem gode bøger til påskeferien. - Foto: stock.xchng

Bibliotekar Gunhild Lindstrøm modtager Selskabet for Børnelitteraturs pris for hendes arbejde med hjemmesiden Aslan.dk

Bibliotekar Gunhild Lindstrøm modtager Klods Hans-prisen 2007 ved en højtidelighed i Rundetårn fredag den 25. april 2008. Formanden for Selskabet for Børnelitteratur, Jan Tøth, vil her begrunde valget af årets prismodtager.

Gunhild Lindstrøm hædres for hendes arbejde med børnelitteratur, som det har udmøntet sig med hjemmesiden www.aslan.dk, som hun oprettede i 1995. Hjemmesiden, der er opkaldt efter løven Aslan i C.S. Lewis' Narnia-univers, sætter fokus på kristne børnebøger.

- Jeg vil gøre opmærksom på alle de gode bøger med kristen baggrund, der findes både til børn og voksne, udtaler Gunhild Lindstrøm om sit formål med hjemmesiden aslan.dk til bladet Skolebiblioteket 10/2007.

På aslan.dk finder man en oversigt over bøger for børn, unge og voksne, som er læseværdig litteratur med religiøs og etisk dimension fra hele forlagsbredden. For kvalitet er vigtig for Gunhild Lindstrøm.

- Jeg vil gerne være med til at pege på de bedste børnebøger, siger hun.

Klods Hans-prisen uddeles en gang om året af Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark, til en person, institution eller gruppe, der med entusiasme og nytænkning har gjort en særlig indsats for børne- og ungdomslitteraturen.

Prisen blev indstiftet i 1984, og senest er prisen gået til boghandler Sidse Mikkelsen (2005) og til professor emeritus Torben Weinreich (2006). Se listen over prismodtagere på på Selskabet for Børnelitteraturs hjemmeside.