Kunne du tænke dig at være Jesus Kristus?

Har du nogensinde undret dig over, hvordan det er at være ligesom Ham – én af de mest privilegerede og magtfulde mennesker i verden?

Hvis man altid har drømt om at helbrede en blind, at lave vand om til vin eller at besejre satan, har man snart muligheden i det nye computerspil ”I am Jesus Christ”. Som spiltitlen antyder, handler det om at være verdens frelser med alt, hvad det indebærer – sågar også korsfæstelse og opstandelse

Har du nogensinde undret dig over, hvordan det er at være ligesom Ham – én af de mest privilegerede og magtfulde mennesker i verden?

Sådan lyder det i beskrivelsen af det netop annoncerede computerspil ”I am Jesus Christ” på spilplatformen Steam. Meningen er, forklarer spiludviklerne, at man med dette nye simulationsspil skal få en fornemmelse for, hvordan det er at have magt til at gå på vandet, at helbrede syge eller at opstå fra de døde.

Og selvom spillet allerede har vakt en del opmærksomhed i store dele af verden på grund af det atypiske spiltema, er man ikke umiddelbart bekymret for spillet i den kristne lytter- og seerorganisation KLF, Kirke og Medier:

”Det lyder som et spil, hvor man lader spilleren sætte sig ind i de problematikker, Jesus oplevede. Og hvis ærindet med spillet er at give folk en oplevelse af, hvem Jesus var, og hvorfor han gjorde de ting, han gjorde, så har det intet med blasfemi at gøre. Så synes jeg, at man skal se positivt på det,” siger generalsekretær i KLF, Kirke og Medier, Mikkel Arendt Laursen til DR.

Computerspillet er en førstepersonssimulator, hvilket betyder, at man oplever alting, som var man Jesus selv – lige fra dåben til opstandelsen, som det er beskrevet i Det Nye Testamente.

”Hvis man gennem et spændende spil kan blive klogere på kristendommens rødder, så er det fint for mig. Jeg synes da, man skal give det en chance,” siger Mikkel Arendt Laursen til DR.

”I am Jesus Christ” er imidlertid ikke et enkeltstående fænomen. Et hurtigt kig på diverse spilplatforme viser, at der også findes en førstepersonsimulator, der handler om at være præst. Derudover har vi tidligere på kristendom.dk beskrevet, hvordan den katolske kirke inddrager moderne teknologi i deres forkyndelse.

Ligesom med Jesu genkomst er det uklart, hvornår spillet ”I am Jesus Christ” udkommer.