Billedserie

Se billeder fra optagelserne til film om Martin Luther og Reformationen

Reformationen, plejer man at sige, blev skudt i gang, da Luther d. 31. oktober 1517 hang 95 teser op på den katolske kirke i Wittenberg. I teserne kritiserede Luther særligt afladshandlen. Han blev siden bandlyst fra den katolske kirke af paven, men hans lutherske lære spredte sig ud til store dele af Europa. Foto: Josef Vostarek/AP

Hvordan mon døren til slotskirken i Wittenberg så ud på Reformationens tid, da Luther hang de 95 teser op? Se billeder fra to filmset om Reformationen her.

Selvom optagelserne til to nye film om Reformationen og Martin Luther først lige er begyndt, kan du allerede nu få et indblik i det univers, de kommer til at foregå i.

Filmene, der bliver produceret af den tyske tv-kanal ZDF i samarbejde med produktionselskabet, UFA Fiction, har fået arbejdstitlen "Himmel og Helvede - Martin Luther" og bliver begge to timer lange.

Reformationen på film

Ifølge filmens producenter vil filmene sætte fokus på Reformationens første dage og handle om Martin Luther, men samtidig vise, at der også var andre, som også spillede vigtige roller i Reformationens fødsel.

De to film bliver vist på tysk tv i 2017 i forbindelse med ZDF's markering af 500-året for Reformationen. Se billeder fra settet her

Foto: Josef Vostarek/AP
Foto: Josef Vostarek/AP
Foto: Josef Vostarek/AP
Foto: Josef Vostarek/AP
Foto: Josef Vostarek/AP
Sådan kommer den berømte slotskirkes endnu mere berømte dør til at se ud. Foto: Josef Vostarek/AP