Sommerklassiker

Sigurd Barrett: Jeg var ikke vant til, at andre også troede på Gud

Det var en stor oplevelse at kunne sidde i en flok med andre drenge og folde hænderne og sige Fadervor højt og mærke Guds tilstedeværelse," siger musiker, forfatter og tv-vært Sigurd Barrett om barndommens FDF-lejre. Foto: Malene Korsgaard Lauritsen.

Min barndoms sommerlejre med FDF er min bedste sommeroplevelse. Det var dejligt at være i et fællesskab, hvor der var flere, der troede på Gud, siger musiker og forfatter Sigurd Barrett. Læs eller genlæs interviewet fra 2013

Hvad er din bedste kirkelige sommeroplevelse?
De bedste kirkelige sommeroplevelser, jeg husker, var, når vi var på sommerlejr med FDF på Møgelø ved Silkeborg.

Her blev holdt andagt om aftenen, hvor vi sang 'Nu er jord og himmel stille' og bad fadervor. Jeg var ikke vant til, at der var andre, der troede på Gud, så det var dejligt at være i et fællesskab, hvor der var flere, der troede på Gud. Det var en stor oplevelse at kunne sidde i en flok med andre drenge og folde hænderne og sige Fadervor højt og mærke Guds tilstedeværelse.

Hvorfor skiller denne oplevelse sig ud?
Jeg elsker når solen skinner. For mig og for mange andre mennesker er solen synonym med lykke. Man bliver glad, når solen skinner. Oven i købet var jeg sammen med venner. På den måde gik det op i en højere enhed. Det at bede var ikke bare noget, der hørte til hjemme i min seng, før jeg skulle sove, eller henne i kirken. Det var også noget, jeg kunne gøre der. Det var dejligt.

Andagterne var meget andægtige, men ellers var der jo også fuld knald på. Dagen blev omkranset af morgen- og aftensang, og så kunne vi ellers kaste os over livet og alt det sjove, der også skete på lejren.

LÆS OGSÅ:
Laura Kjærgaard: Bedste kirkelige sommeroplevelse på gospelkursus

Hvordan synes du, kirken bedst kan være til stede i sommerlandet?
Jeg ved ikke, om det er kirken, der skal være til stede, eller om det er mennesker, der skal være til stede over for Gud. Der er så mange ting, man skal gå til i hverdagen, og kirkelige arrangementer bør ikke være noget, man tvinger igennem. Børnene skal ikke bankes op for at komme i kirke søndag formiddag. Noget af det gode ved ferien er netop, at man ikke ved, om det er tirsdag eller søndag. Gud er lige så meget til stede om tirsdagen som om søndagen.

Derfor tror jeg, at det er folk selv, der skal sørge for at have Gud med på ferien, og ikke kirkens opgave at være til stede. Man skal have Gud med i hverdagen. Bede aftenbøn. Tale med Gud, hvis man er ked af det.

LÆS OGSÅ: Guide til kirken: Anderledes måder at holde gudstjeneste på i sommertidenDet betyder ikke, at arrangementerne er forkerte. Jeg har selv medvirket til udendørsgudstjenester, som de lokale FDF'ere har stået for. Open air-arrangementer er en god måde at lave kirke på, for det er dejligt at være ude om sommeren. Jeg kunne selv godt finde på at tage mine børn med til en udendørsgudstjeneste, hvis der var en i nærheden af vores sommerhus.

Det, ville jeg synes, var dejligt. Men man skal gøre det, fordi man har lyst. Det gælder både dem, der kommer, og dem, der står for arrangementerne. Man skal huske, at arrangementerne kræver, at der er nogle lokale kræfter, der gør det.

Interviewet blev første gang bragt i 2013.

Det var en stor oplevelse at kunne sidde i en flok med andre drenge og folde hænderne og sige Fadervor højt og mærke Guds tilstedeværelse," siger musiker, forfatter og tv-vært Sigurd Barrett om barndommens FDF-lejre. Foto: Malene Korsgaard Lauritsen.