Guide til Kulturnatten 2017: Musik under lanterner og lagkage med Luther

Fredag den 13. oktober finder det årlige kulturarrangement Kulturnatten sted i København, hvor man blandt andet kan opleve musik, kultur og dialog. På billedet ses Kunsthallen Nikolaj under Kulturnatten 2016. Foto: Gonzales Photo Kim Matthäi Leland/Ritzau

Fredag den 13. oktober er der kulturnat i København. Kulturnatten er en festlig begivenhed, hvor byens kulturliv og kirker sammen bidrager til musik, kultur, hygge og dialog. Her er ti forslag til, hvad aftenen kan byde på

1. Klippe-klistre med musik
Kom til lanterne-workshop og lav dine egne lanterner til lyden af musik og sang ved organisten Eigil Møller. Der vil blive klippet, klistret, sunget lanternesang og til slut vil der være fælles suppespisning. Arrangementet starter kl. 16.00 og er gratis.

2. Snacks og jazz, når modsætningerne mødes
Der er fokus på aftenens tema modsætninger i Grundtvigs Kirke under kulturnatten, hvor der vil blive spillet jazz, orgel- og kormusik samt være andagt, snacks og Luther-øl. Der er mulighed for at se udover København fra Jensen Klint museet på kirkens loft eller læne dig tilbage til Jakob Artveds guitar improvisationer og nyde kunstudstillingen, som afspejler aftenens tema. Arrangementet starter kl. 18.00 og kræver kulturpas.

3. En aften med fængslende oplevelser
Café Exit og Apostelkirken sætter til kulturnatten fokus på de indsatte bag fængselsmurene. Fangekoret giver koncert, og den tidligere indsatte Tom Hansen fortæller om livet i fængslet og om livet som løsladt. I caféen kan du desuden få dig en snak med en ansat, frivillig eller tidligere indsat. Til slut vil der være fællessang ledet af Louise Adrian. Arrangementet er fra kl. 18.00 til 22.00 og kræver kulturpas.

4. Spøgelseshistorier for børnene og jazz for de vokse
En aften fuld af arrangementer i Mariakirken, som blandt andet byder på koncert med Vesterbro Sogns Børnekor kl. 19.00, spøgelseshistorier i det uhyggelige tårn kl. 19.30, oplæsning af ”Legenden om fuglereden” af Selma Lagerløfs kl. 19.45 og jazzkoncert med Miesen og Backhausen, Friis og Salinas kl. 20:45. Til slut vil der være Taizéandagt kl. 22.00.

5. Bulgarsk musik og midnatsmesse
Kristkirken åbnerfor bulgarsk kormusik, som synges af et kvindekor specialiseret i bulgarsk a capella kormusik. Der vil desuden være orgelmusik samt en fremvisning af kirkens imponerende orgel, Usmifka. Der vil løbende serveres varm suppe. Arrangementet er fra kl. 18.00 til 24.00.

6. Troens facetter i en lysende performance
Kom og se ”Troens rum” på kirkepladsen ved Helligåndskirken, en performance i lys, lyd og dans, som er lavet i samarbejde med ”Det andet Scenarie” og ”Skylacharybdis”. Tre lysende væsner viser, hvordan troen udspiller sig. Der kommer fokus på indre ro, kærlighed, livslyst, vrede og meningsløshed. Arrangementet er fra kl. 19.30 til 23.00 og kræver kulturpas.

7. Luther, lagkage og Reformationen
Oplev Reformationen gennem skuespilleren og sangeren Christian Steffensen, som går i Luthers fodspor og gør reformatorens tanker levende. Der vil være mulighed for at købe vin, øl, vand og lagkage. Arrangementet afholdes i Vartov og er fra kl. 18.00 til 23.00, det kræver kulturpas.

8. Energisk gospelkoncert
Nyd Eliaskirkens eget store erfarne kor på ca. 60 sangere, som ledes af dirigenten Lars Bak. Der vil blive sunget med sprudlende energi, og der serveres et glas vin, kaffe eller te. Koncerten begynder kl. 19.30, og der er gratis indgang.

9. Bach i tysk kirke
Orgelkoncert - kom og lyt til Mark Baumann spille Passacaglia i c-mol af Johann Sebastian Bach i Sankt Petris Tyske Kirke. Arrangementet starter kl. 20.00 og kræver kulturpas.

10. Rock i krypten
Rockkoncert i Tagensbo Kirke kl. 19.00: Rockbandet, ”A Rush of Coldplay”, er inspireret af det verdenskendte rockband ”Coldplay”, som giver koncert i Tagensbo Kirke under Kulturnatten. Kom og vær med til en aften fuld af liv og god musik. Koncerten begynder kl. 19.00 og kræver kulturpas.