Med troen i kufferten

Når Gud er med på ferien

Seks forskellige kirkelige skribenter har svaret på, hvordan de tager Gud med på ferie. Foto: Leif Tuxen, Privatfoto, Iben Gad, Martina Petkovski, Nicolai Abildtrup-Egebæk Sørensen.

Fik du læst alle indlæg i sommerserien "Med troen i kufferten"? Læs blandt andet om forfatter Charlotte Rørths glæde over at gå i kirke i udlandet, eller præst Nanna Hauges opfordring til ikke at glemme sin næste i ferien

For de fleste er sommerferien en tid med afslapning, rejseoplevelser og strandture. Men hvad kan man egentlig gøre, hvis man gerne vil have Gud med i feriekufferten? Kristendom.dk har i løbet af sommerferien udgivet artikler med forskellige kirkelige personer, der deler deres erfaringer med at have Gud med på ferien

Charlotte Rørth: Læs bøger i ferien, der bevæger din tro

"Jeg søger altid ind i stedets kristne ritualer, hvor end jeg er. Den engelske evensong er for eksempel næsten en hel ferie værd", skriver forfatter og journalist Charlotte Rørth.

Nana Hauge: Ær Gud ved at tjene din næste i ferien

"At holde ferie fritager dig ikke fra at tjene næsten. Du må heller ikke glemme de forfulgte kristne i ferien. De har ikke ferie fra deres trængsler", mener præst Nana Hauge.

Thomas Frovin: Ferie og frihed er for mig at blive væk i bøger

"Ferien bliver ofte et sted, hvor mine tanker får lov til at fylde. I roen og freden bliver der plads til, at jeg kan vende dem med Gud", forklarer projektleder Thomas Frovin.

Daniel Nørgaard: Find 10 minutter hver dag i ferien til personlig bøn

"Hold ferie på din ferie. Hvis du sørger for at hvile dig, omgive dig med folk du holder af og opleve spændende steder, så vil du opleve en glæde, som i sidste ende kommer fra Gud", skriver katolsk præst Daniel Nørgaard.

Thomas Baldur: Jeg rejser ingen steder uden min bibel

"Hvor end du er, er Gud. Og du kan med sindsro gå ud fra, at Gud dagligt søger at møde dig og meddele sig til dig - også når du er på ferie", mener frikirkepræst Thomas Baldur.

Robert Bladt: Pausen er en guddommelig befaling

"Pausen er en guddommelig befaling og en påmindelse til os, der har let ved at blive optændt af aktivisme og troen på vores egen uundværlighed", fortæller præst og forstander Robert Bladt

Præst: Lad sindet falde til ro i naturen, og mærk Guds storhed i din ferie

"Opsøg stedets kirker. Jeg har oplevet at komme til gudstjeneste i katolske kirker i udlandet og kunnet synge med på salmerne. Det giver en fantastisk følelse af fællesskab på trods af en sprogbarriere. Det styrker min tro", skriver præst Lisbeth Holm Filtenborg.

Charlotte Rørth, forfatter og journalist Foto: Leif Tuxen
Nana Hauge, præst. Foto: Iben Gad.
Thomas Frovin, projektleder. Foto: Martina Petkovski.
Daniel Nørgaard, præst og katolik. Foto: Privatfoto.
Thomas Baldur, frikirkepræst. Foto: Privatfoto.
Robert Bladt, højskoleforstander og teolog. Foto: Nicolai Abildtrup-Egebæk Sørensen.
Lisbeth Holm Filtenborg, præst. Foto: Pressefoto.