J.K. Rowling: kristne paralleller i bøgerne om Harry Potter

Mange har diskuteret, om bøgerne om Harry Potter var kristen eller hedensk litteratur

Den 15. oktober indledte forfatter J.K. Rowling sin pressekonference i Los Angelses om den sidste bog i serien om Harry Potter, Harry Potter and the Deathly Hallows, med at slå fast, at der er klare kristne paralleller i Harry Potter bøgerne. Det skriver Christian Today.

- For mig har parallellen til det religiøse altid været tydelig. Men jeg har ikke villet tale om det åbent, fordi jeg tænkte, at det ville vise folk, hvor historien var på vej hen, siger J.K. Rowling til Christian Today.

I denne afsluttende bog bliver den kristne symbolik tydelig, da Harry Potter ved et besøg ved sine forældres gravsted finder to bibelcitater på deres gravsten, nemlig 1. Korintherbrev 15,26 og Matthæusevangeliet 6,21.

Det første citat handler om at overvinde døden, og det er netop, hvad Harry Potter gør. Han overvinder døden og rejser sine forældre fra de døde sammen med sin gudfar Sirius Black og sin gamle lærer Remus Lupin.

- Bøgerne er meget britiske, så Harry Potter skulle finde bibelske citater på et meget vigtigt sted, og det blev på forældrenes gravsten, siger J.K. Rowling til Christian Today og fortsætter.

- Jeg tror, at disse to bibelcitater meget godt fortæller, hvad temaet i alle bøgerne har været, de ligesom sammenfatter det hele.

Men selvom bøgerne indeholder kristne temaer, så kæmper J. K. Rowling fortsat med troen på et liv efter døden og de dødes opstandelse.