Nyt computerspil på vej: Snart kan også du blive pave

I simulationsspillet Pope Simulator kan man prøve kræfter med at være pave i den moderne verden med alle dens spørgsmål og dilemmaer. Foto: Osservatore Romano/Reuters/Ritzau Scanpix

I et nyt simulationsspil kan man prøve kræfter med pavegerningen. Som nyvalgt pave skal spilleren forsøge at gøre verden til et bedre sted ved at skabe fred og udbrede den kristne tro

Hvordan er det at være pave? Det finder de fleste aldrig ud af, i hvert fald ikke i virkeligheden. Men snart kan man simulere rollen som Paven i et nyt spil og prøve at stå med nogle af den moderne verdens spørgsmål og dilemmaer set fra Vatikanet.

Hvor mange børn skal Paven velsigne, og vil det gavne verden mest, hvis han arrangerer en pilgrimsfærd eller holder tale om verdensfred? Det er nogle af de valg, man står med som pave i det nye computerspil ”Pope Simulator”, der snart kommer på markedet.

Spillet begynder med et konklave, hvor du vælges som den nye pave. Herefter skal du vælge dit våbenskjold. I klassisk computerspilstil vil valget få indflydelse på dine muligheder i spillet og altså på, hvordan dit pontifikat, pavelige regeringstid, vil forløbe. Med våbenskjoldet vælger du nemlig også styrkeforholdet mellem dine evner, blandt andet dine talegaver og din personlige tro. Det forklarer spildistributøren Steam på deres hjemmeside.

Ifølge Steam er der tale om en realistisk simulation, der kan give spilleren indsigt i det virvar af konflikter og beslutninger, den moderne verden placerer enhver pave i. Spilleren skal nemlig beslutte, hvad Paven skal bruge sin energi på, for eksempel velsignelser eller taler.

Den administrerende direktør for spiludgiveren Ultimate Games, Mateusz Zawadzki, fortæller, at de strategiske elementer, spillet centrerer sig om, er udtryk for den bløde magt, Paven faktisk har. Paven har hverken militant eller økonomisk magt, men han kan påvirke den verden, han befinder sig i på anden vis, fortæller han ifølge magasinet PC Gamer.

Og spilleren må være strategisk, når man skal beslutte, hvad det næste skridt mod en bedre verden skal være. For selvom Paven er Guds talerør, er han også et menneske, der kan løbe tør for energi. I spillet er hans kræfter illustreret som personlig tro, og hver gang Paven styrker troen hos andre, mister han noget af sin egen. Til gengæld kan troen genopbygges gennem bøn.

Det kan måske lyde som et fjollet koncept, men journalisten på PC Gamer mener, at spillet kan have potentiale. Det er et strategispil, der tager den bløde magt alvorligt, og det i sig selv kan give en interessant spiloplevelse, lyder vurderingen.

Spillet er stadig i en tidlig udviklingsfase, og der er endnu ikke blevet offentliggjort en udgivelsesdato.