Poetisk allehelgen i domkirken

I anledning af allehelgen byder Københavns Domkirkes Natkirke i samarbejde med pinsekirken og apostolsk kirke på lysandagt, poetiske installationer og Nattergale-kor

Fredag d. 2. november kl. 20.00 åbner Københavns Domkirke dørene for en utraditionel allehelgensfejring. Som kirkegænger i Natkirken vil du denne aften blive mødt af poetiske læsninger, toner og bibelord, og du vil have mulighed for at lytte til forskellige andagter.

Nattens tema "Døden er ikke..." bliver blandt andet udfoldet gennem en række kunstinstallationer med udgangspunkt i gravstedet. På Natkirkens hjemmeside skriver arrangørerne:

Hvor går vi hen når vi dør? Og hvad siger vores gravsted om, hvordan vi gerne vil huskes, og hvor vi gerne vil hen efter døden? I denne optik bliver gravstedet en fortælling om liv.

Kunstnerne bag de poetiske gravstens installationer er Claus Ankersen, Rasmus Nielsen og Jacob Hallgren. De repræsenterer hver især en kunstgenre, da de henholdsvis er digter, billedkunster og poetryslammer.

Klokken 23.00 afholdes der en lysandagt med oplæsning af navnene på de døde, som natkirkegængerne i løbet af aftenen har skrevet på en liste de finder ved lyskorset.

Aftenen er blevet til i et samarbejde mellem Natkirken, Netværkskirken (pinsekirke) og Amagerbro Frikirke (apostolsk kirke). Før har samme tre kirker arbejdet sammen om blandt andet et pinsearrangement, også i Natkirken.

Aftenen startes og rundes af med musiske indslag. Kommer du til kirken fra Fiolstræde vil du blive mødt af Nattergale-korets salmesang og aftenen rundes af med rytmisk og klassisk sang i skøn forening.

Du finder Natkirken i Københavns Domkirke, Nørregade 8, 1165 København K og arrangementer finder sted fredag d. 2. november kl. 20.00 til 00.30.