Populærtidsskrift om bibelforskning bliver gratis

I nyeste nummer af det populærvidenskabelige tidsskrift Bibliana kan man læse om, hvordan arbejdet med bibelmanuskripterne udviklede sig fra kladder til det, vi i dag kender som den samlede Bibel. Fremover vil magasinet blive udgivet gratis og digitalt. Foto: Bibelselskabet

Fremover vil alle, der interesserer sig for Bibelen, kunne læse det populærvidenskabelige tidsskrift Bibliana gratis. Udgiverne ønsker, at alle skal kunne følge med i den nyeste forskning på området

I begyndelsen var kopierne.

Bibelens skrifter er nemlig både tekst og fortolkning. Ikke et eneste af Bibelens skrifter regnes for at være et originalskrift, og bøgernes bog er derfor et kludetæppe af overleveringer, hvis tilblivelse fortæller en interessant historie om kristendommen i fortid og nutid.

Bibelforskere er i dag overbeviste om, at flere af Bibelens forfattere med vilje ændrede deres tekster for at give dem en bedre eller ny mening i deres egen historiske og teologiske sammenhæng.

Bibelmanuskripternes fascinerende verden er temaet for det seneste nummer af det populærvidenskabelige tidsskrift om Bibelen, Bibliana. Og som en tidlig julegave kan alle, der interesserer sig for Bibelens tilblivelse og indhold, nu fremover læse Biblianas artikler gratis digitalt. Det skriver tidsskriftets udgiver, Bibelselskabet, i en pressemeddelelse.

Med det nye digitale format vil redaktionen bag Bibliana gerne give alle bibelinteresserede danskere mulighed for at følge med i forskningens verden, fortæller ansvarshavende redaktør, cand.theol. og ph.d. Martin Friis:

”Læserne får de bedste muligheder for at møde dygtige fagfolk, der brænder for formidling af Bibelen og den nyeste forskning på området. Vi håber, mange fremover vil have lyst til at læse med og blive inspirerede, oplyste og udfordrede til at gå på egen opdagelse i den bibelske verden.”

Bibliana udkommer to gange om året og er skrevet af fagfolk, der formidler deres viden om Bibelens skrifter. Det kan læses her.