Reformationen

Video: Reformationen tur/retur med Sigurd Barrett

I en serie på seks små film er Hans Tausen, spillet af Sigurd Barrett, taget til nutidens Viborg for sammen med skoleelev Alvilda Flensborg at undersøge, hvor meget Reformationen fylder i dag - her med mindestøtten for Hans Tausen. Foto: Danmarks Kirkelige Mediecenter.

Hans Tausen kommer tilbage til Viborg i år 2017 for at se, hvordan det er gået, siden han indførte Reformationen. Men meget er forandret på 500 år. Se de små filmklip med Sigurd Barrett som den danske reformator

Hvordan ser nutidens kristne Danmark ud, hvis det bliver set gennem øjne, der tilhører Hans Tausen, som for 500 år siden indførte Reformationen i Danmark?

Det viser den folkekære forfatter og børnetv-vært Sigurd Barrett i seks små film, der er produceret af Danmarks Kirkelige Mediecenter.

Her spiller Sigurd Barrett den danske reformator Hans Tausen, som sammen med skoleelevenAlvida Flensborg ser nærmere på, hvad Reformationen er, og hvordan den har formet vores samfund.

Klippene er tilgængelige på YouTube og kan bruges til underholdning eller undervisning. Der ligger et undervisningsmateriale knyttet til filmene her.

1. Luthers faderopgør

2. Luther og afladsbrevene

3. Luther og forventningerne

4. Luthers samvittighed

5. Luther, skolen og sproget

6. Luthers nye kirke

Produceret af Danmarks Kirkelige Mediecenteri et samarbejde medViborg Kommune, Viborg Stift, Tumblehead ogSigurd Barrett.