Påsken 2021

Læs alle artikler i påskeserien om håb

Til påske begynder forårsbudbringere at springe frem af jorden. Også påskeliljer kan for nogle være en påmindelse om håb, og at lyset er på vej. Foto: Andréas Brun/Unsplash

Kristendom.dk sætter denne påske fokus på håb. I dagene op til påske og i påskedagene bringer vi interviews med en række mennesker, der sætter ord på, hvad håb er for dem. Følg med i alle artiklerne her

Påsken er håbets højtid. Jesus hang på korset og frygtede, at Gud havde forladt ham, men med opstandelsen påskemorgen viste han, at dette ikke var sandt. Påsken er på den måde en fortælling om, at selv når det ser allersortest ud, kan der stadig være håb. Historien sluttede netop ikke på korset, men fortsatte. Hvis man er i stand til at holde ud og holde døren åben for, at der kan ske noget andet, sniger håbet sig ind.

Påsken kan minde om dette, men det er vigtigt at huske hinanden på håbet, og særligt i en tid som denne. Derfor har kristendom.dk talt med en række fremtrædende danskere om, hvad håb betyder for dem, og hvordan de holder mismodet stangen.

Følg med i hele serien her:

Filosof Olav Hesseldahl

Filosof og formand for Ungdomsbureauet Olav Hesseldahl er optimist. For ham er påsken en anledning til at genopdage den sublime norske natur, der minder ham om, hvor lille mennesket er. Derfor giver demokratiet og fællesskabet ham håb.

Læs hele artiklen med Olav Hesseldahl her.

Musiker Jonas H. Petersen

For musiker Jonas H. Petersen fra Hymns from Nineveh kan de mørke vintermåneder være svære, og derfor begynder han allerede tidligt at lægge mærke til forårstegn. For foråret kommer altid, og det er vigtigt at huske, når pandemien påvirker det udøvende liv som musiker.

Læs hele artiklen med Jonas H. Petersen her.

Politiker Mai Villadsen

For Mai Villadsen spejler påskens håb et politisk håb om, at mennesker i fællesskab kan overvinde vor tids store udfordringer.

Læs hele artiklen med Mai Villadsen her.

Musiker Katrine Muff Enevoldsen

Hver fredag toner musiker Katrine Muff Enevoldsen frem på DR's "Fællessang - hver for sig". Det er med god grund, for det er i fællesskab og sang, hun finder håb.

Læs hele artiklen med Katrine Muff Enevoldsen her.

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen

Holbæks 28-årig borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (A) mærker håb i fællesskabet, og når hun taler med dem, hun holder af. Det er der netop tid til i påsken.

Læs hele artiklen med Christina Krzyrosiak Hansen her.

Forfatter Dy Plambeck

For forfatter Dy Plambeck kan det give håb, når livet tager en uventet drejning, og der sker noget, man ikke kunne have forestillet sig. Samtidig er foråret også en tid for forventning, der peger mod de lysere tider og dermed forhåbning.

Læs hele artiklen med Dy Plambeck her.

Foto: Johanne Teglgård Olsen
Foto: Leif Tuxen
Foto: Lizette Kabré/Enhedslistens Mediearkiv
Foto: Jon Spangsvis/Turning Tables
Foto: Alexander BP
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix