Guide til pilgrimsvandringer

5 tips til unge, der gerne vil gå en pilgrimsvandring

På Camino de Santiago er der opsat skilte undervejs på ruten, der guider pilgrimmene mod endemålet i Santiago de Compostela

Har du en spirende pilgrim i maven eller er du måske allerede i gang med at planlægge en pilgrimstur? Her kan du læse 5 gode råd fra Anna Udby Mortensdatter, der selv gik Camino de Santiago i 2013

Godt råd til udstyr

Hvis du går om sommeren, så medbring en hat, nøjes med en silkelagenpose og lad soveposen blive hjemme, men medbring til gengæld skiundertøj, hvis du er kuldskær.

Gå dine støvler til hjemmefra

Brug tid på at gå dine sko/støvler til hjemmefra. Hav dem på, hvor end du går de sidste par uger, inden du tager af sted. Køb en taske, der sidder godt på ryggen og hofterne. Det er træls at blive forhindret og forstyrret af fysiske skader undervejs.

Forbliv motiveret

Overvej hvorfor du vil gå en pilgrimsvandring - og giv dig selv lov til at genoverveje det, når du er kommet af sted! Er det for at bevise fysisk styrke og udholdenhed? For at lære dig selv bedre at kende? Eller måske på grund af naturen? Jeg oplevede det som vigtigt at være motiveret - det drejer sig trods alt om 6-9 timers vandring om dagen.

Gå i dit eget selskab

Tag afsted alene. Du vil møde andre og have rig mulighed for ikke at bruge al tiden alene med dig selv, hvis du ikke ønsker det. Til gengæld oplevede jeg det som en rigtig god udfordring at have så mange timer alene med mine egne tanker og helt vænne mig til mit eget selskab.

Tag hjem igen i roligt tempo

Jeg var rigtig glad for at have en "langsom" rejse hjem. Derfor er mit sidste råd at rejse med tog eller bus gennem Europa hjem til Danmark. På den måder vender du gradvist tilbage til hverdagens tempo.