Med videoklip

Kristeligt Dagblads chefredaktør fortæller om sin vandring på Caminoen

Pilgrimsvandring på Caminoen fotograferet af Erik Bjerager selv. Foto: Erik Bjerager

Hvorfor mon antallet af vandrere på den spanske pilgrimsrute Caminoen er fordoblet de seneste år? Hør Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjerager fortælle, hvad det betød for ham at vandre på den traditionsrige pilgrimsrute

"Det at gå på Caminoen tilfører en dimension til ens tro. Der er et åndeligt element i vandringen. Jeg vil ikke sige, at det har påvirket min tro som sådan, men det har påvirket mig så meget, at jeg har en lille muslingeskal liggende ved siden af min computer. Og jeg har en længsel efter at komme ud og vandre igen." 

Sådan sagde Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjerager i sidste uge i DR's Aftenshowet, hvor han var inviteret i studiet for at fortælle om sin egen vandring på én af de mest traditionelle pilgrimsruter, Caminoen i Spanien, for 10 år siden.

Se Erik Bjerager fortælle om sin tur her:
Aftenshowet 28. januar 2016 
(Afsnittet om Caminoen begynder på tiden 18:48 inde i udsendelsen)

DR satte fokus på Camonien, fordi pilgrimsvandring er populært som aldrig før. Ifølge en artikel på dr.dk er antallet af vandrere på Caminoen i løbet af de sidste 10 år mere end fordoblet. Mens 93.000 i 2005 gik på den store, spanske pilgrimsrute, gik omkring 262.000 turen i 2015. Heriblandt var ca. 2.160 danskere.

Hvis du også får lyst til at gå en pilgrimsvandring, giver pilgrimspræst Elisabeth Lidell her en række gode råd: Sådan forbereder du dig til en pilgrimsvandring