Pilgrimsvandring

3 pilgrimsmål fra en erfaren pilgrim

"På Pilgrimsrejse - En personlig rejseguide til hellige steder" er en guide til den moderne pilgrimsrejsende. Ma Shantie giver her tre bud på sine mest anbefalelsesværdige pilgrimsmål. Foto: Sergi Reboredo

Forfatteren bag ”På Pilgrimsrejse” Ingrid Ma Shantie Andersen giver her sit bud på de tre mest anbefalelsesværdige pilgrimsmål

Ma Shantie har rejstbåde Europa og Asien tyndsom pilgrim. Hun har netop udgivet bogen ”På pilgrimsrejse” og fortæller her om de tre steder, hun er blevet allermest fascineret af på sine rejser.

Iona er mit hjertes ø

Den lille skotske ø Iona har en magnetisk tiltrækning på mig, og det er tredje gang jeg er her. Jeg arbejder sammen med frivillige unge og ældre fra hele verden. Ionas areal er kun lige under 9 kvadratkilometer, men byder på naturskønne oplevelser i et bjergrigt landskab.

Al færdsel til og fra øen sker via færge, og øens beboere er de eneste må have køretøjer der. Kun i Ionas kloster er der internetforbindelse, hvilket giver tid til fordybelse.

Der findes efter sigende ingen slanger på Iona, for Sankt Columba, der ankom til øen i 563, skulle eftersigende have velsignet øens jord imod netop slanger.

Medjugorje er et vigtigt Maria-mål

I Bosnien-Hercegovina har byen Medugorje siden 1981 været et pilgrimssted, hvor mennesker løbende har oplevet åbenbaringer og mirakler. Kirken er placeret midt i den lille by og foran den er opstillet bænke og højtalere, så der er plads til de mange pilgrimme.

Medjugorje er et af de tre storeMaria-pilgrimsmål i Europa, som millioner af mennesker strømmer til for healing og helbredelse.

I 2003 oplevede jeg selvJomfru Mariai byen. Jeg så hende stå klart for mig klædt i blå og omgivet af en grøn aura.

I Jeanne d'Arcs fodspor

En tur, jeg virkelig vil anbefale, er en pilgrimsrejse iJeanne d'Arc’s fodspor. Englestemmer guidede den franske helgeninde til som kun 17-årig at stå i spidsen for den franske hær. De kaldte hende Jeanne La Pucelle, oversat til Guds Datter.

Rejsen rundt i Jeanne d'Arc fodspor foretog i en minibus til de forskellige steder i Frankrig, hvor Jeanne d'Arc blev født, virkede og blev brændt på bålet. Under turen var det som om at hun blev levende i mit indre.