Katolikker velsigner deres kæledyr

Den 4. oktober velsignede katolikkerne deres kæledyr til den årlige fejring af Frans af Assisi, som havde en stor kærlighed til dyr. Se billedserien under artiklen. Foto: Sandi Bachom @sandibachom, bruger på Twitter.

Weekenden bød på kirkegang og velsignelse - også for kæledyr. Katolikker har nemlig fejret helgenen Frans af Assisi og hans store kærlighed til dyr

Hunde, katte, heste, kaniner og fisk... Kæledyr har været et flittigt brugt motiv på det sociale medie Twitter denne weekend, hvor katolikkerne har fejret helgenen Frans af Assisi og afholdt begivenheden ”Blessing of the Animals” (Velsignelse af dyrene). 

Helgenen Frans af Assisi havde en stor kærlighed til alle verdens dyr. Derfor bruges fejringen af ham også som en anledning til at velsigne sit kæledyr.

I en klumme i den amerikanske avis The Huffington Post 
har den amerikanske, katolske forfatter Jon M. Sweeney beskrevet Frans af Assisis udtalte respekt for dyr. 

”Han er den, der prædikede til fuglene; velsignede fisk, der var blevet fanget og frigav dem tilbage i vandet; han kommunikerede med ulve, mæglede mellem en berømt glubsk ulv og borgerne i en by, der var rædselsslagne for den, og han brugte virkelige dyr, da han skabte det første, levende, krybbespil. Som et resultat af dette er Frans skytshelgen for dyr og miljø.”

I løbet af weekenden har mange katolikker markeret dagen ved blandt andet at tage deres kæledyr med i kirke for at få dem velsignet. I The Cathedral Service of Saint John the Divine i New York blev der også i anledning af fejringen afholdt en stille parade, hvor små og store kæledyr gik ned langs kirkegulvet. 

Derudover har katolikker delt billeder af deres kæledyr på det sociale medie Twitter.

Billederne på Twitter er blev delt ved hjælp af hashtagget (emneordet red.) #myblessedpet (mit velsignede kæledyr).

Nedenfor kan du se et udpluk af kæledyrenes velsignelser.

"Pastor Brian Jordan velsigner 130 af vores elskede heste", skriver twitterbrugeren Sandi Bachom til dette billede

Her bliver en hund velsignet i First Baptist Church, North Carolina, USA

En pastor fra kirken St. Anthony of Padua Catholic Church i Washington velsigner en hund

"Dagens velsignelse af dyr var sådan en smuk begivenhed. Så mange af Guds skabninger samlet under ét tag," skriver Trinity LES Church på Twitter

Her har Twitter-brugeren Joseph Rodes fotograferet sin kat Milred i anledning af festdagen

"Den skønne killing Dharma hjalp mig igennem sorgen, da min mor døde," skriver Twitter-brugeren Kitrr.com

Her har Twitter-brugeren Alyssa fotograferet sin hund 

WendiS har lagt et billede op på Twitter i anledning af festdage, hvor man både fejrer Frans af Assisi og samtidig afholder begivenheden "Blessing the Animals" 

Twitter-brugeren Sakina Rasheed skriver om dette billede: "Min søde hund - den minder mig om, at der er mere i livet end mine egne behov" 

Hunden Luke Ignatius Loyola er i gang med at bede til, at poolen holder åbent hele året, skriver Twitter-brugeren Nicole Perone 

Her har Twitter-brugeren Nicole Perones to hunde hver fået et lille kors i panden i anledning af dagen