Sommerlejr

Teenagere tager på sommerlejr for at styrke troen

Ungcamp i Fårevejle ligger lige ud til Sejerø bugten på Nordvestsjælland, hvor deltagerne på den kristne sommerlejr, der finder sted den 19.-27. juli, kan tage sig en aftendukkert. Foto: Peter Lassen

På Ungcamp i Fårevejle indgår 50 unge i en uge i et stærkt fællesskab, hvor troen på Jesus er det bærende element. Kristendom.dk har talt med leder af Ungcamp på Bibelcamping i Fårevejle Lene Kjær Andersen om, hvad en gruppe teenagere laver på en kristen sommerlejr

Hvad er formålet med sommerlejren?
Vi har også en børne – og en voksencamp, men i Ungcamp, hvor der i løbet af ugen er cirka 50 unge, er formålet at skabe et stærkt fællesskab for unge mennesker, hvor troen på Jesus er det bærende element.

Her kan man mødes med gode venner og få nye venner, som man deler livssyn med. Der er sågar nogle, som møder deres kommende ægtefæller på Ungcamp. Jeg har lige været til to bryllupper, hvor de to ægtepar havde mødt hinanden dér.

Skal man være kristen for at være med eller må man godt være søgende?
Man behøver ikke at være kristen, selvom de fleste har et tilhørsforhold til kirken og den kristne tro. Men der er også nogle, som kommer, fordi de synes, det lyder spændende - og nogen, som bliver inviteret med af deres troende venner.

Er der nogle regler, man skal overholde?
Udover almindelig ordentlig opførsel og at man skal hjælpe hinanden, drikker vi ikke alkohol og piger og drenge sover hver for sig i separate telte, medmindre de er gift med hinanden.

Hvad laver man på jeres sommerlejr?
Vi har et fast dagsprogram, hvor vi starter med bibeltimer om formiddagen efter morgenmaden. Her er vi delt op i en teenagegruppe og en gruppe for dem, der er fra cirka 17 år og opefter.

Her fokuserer vi med undervisning, debatter og spørgsmål på, hvad der står i Biblen og hvad, vi kan lære af det i vores eget liv og vores egen tro. I år er temaet ”Spotlight”, hvor vi læser de små bøger i Biblen for at se, hvad de siger os.

Efter frokost er det tid til aktiviteter som fx roulade-rundbold (her skal man både spise roulade og spille rundbold på samme tid), strandtur eller måske melbolde-krig (her putter man mel i en nylonstrømpe, former den som en bold og kaster med den).

Efter aftensmaden er vi med til møde i hallen sammen med de andre, både børnene og de voksne, hvor der er foredrag, sang, taler og meget andet. Vi har også vores egne ting i hallen som at tale om emner, der optager de unge. Det kan fx være sex og kærester – eller som i år, skuffelser og venskab.

Sidst på aftenen samles vi i vores sofa-telt, hvor vi sidder og snakker til langt ud på natten, mens vi spiser vafler og pizzasnegle og andet godt. Mange aftener har vi også et bål, vi sidder omkring.

Hvor meget fylder bøn og salmesang på sommerlejren?
Vi synger en del, både om morgenen, om aftenen i hallen og når vi sidst på aftenen sidder i sofa-teltet. Der er også en hel lovsangsaften i hallen.

Er der gudstjeneste?
Ja, der er en gudstjeneste i hallen om søndagen.

Derudover har vi i Ungcamp en skriftemålsgudstjeneste i Fårevejle Kirke onsdag aften. Her mødes vi og nyder kirkerummets stilhed, mens vi bevæger os rundt til de forskellige bønnestationer. Der er også både skriftemål og nadver.

Mange betragter denne aften som årets højdepunkt, hvor man både kan få reflekteret over livet og de mange input, man får på sommerlejren, så man kan få sat rammerne i sin tilværelse og skabe sammenhæng og forståelse.

Hvorfor bruge sin sommerferie på Gud?
Vores forhold til Gud er det allervigtigste i vores liv, så hvad kan vel være bedre end at bruge tid på at lære Ham bedre at kende og blive styrket i troen - og så endda gøre det i et kristnet fællesskab. Det bliver ikke meget bedre.

Ungcamp på Bibelcamping i Fårevejle består ikke kun af bibellæsning og gudstjenester. Der er både tid til rouladespisning og volley. Foto: Peter Lassen