Hvem giftede Kain sig med?

Adam og Evas søn Kain er ikke stamfader for Israels folk. Billede: Michelangelos "Skabelsen af Adam".

Det har ikke fortællerens interesse, hvem Kain giftede sig med, skriver professor dr. theol Kirsten Nielsen i Kristendom.dks brevkasse

Hej

Håber, I kan hjælpe mig med et spørgsmål, som jeg nu i mange år har tænkt over. Hvem gik Kain ud i verden og giftede sig med? Man antager jo, at Adam og Eva (skabt af Gud) samt deres børn var de første mennesker på jorden. Jeg har spurgt mange, men ingen har kunnet svare mig. Det håber jeg så, at der er en af jer, der kan.

Med mange venlige hilsner

Sonia

Kære Sonia

Tak for spørgsmålet om Kains kone.

Der fortælles ikke noget i Bibelen om, hvor Kain fik sin kone fra. Det er ganske enkelt ikke det, der har fortællerens interesse. For det er ikke Kains slægt, der overlever i den store vandflod, som der fortælles om i 1. Mosebog kap. 6-9.

Det er derimod Noa og hans familie, der reddes. Og Noa er efterkommer af den søn, Adam og Eva fik efter Kains drab på Abel, nemlig sønnen Set (se kap. 5, hvor Adams stamtave er opregnet og Kain slet ikke er nævnt).

Fortælleren er interesseret i at vise, at de tre patriarker, som Israels folk betragter som deres stamfædre, nedstammer fra Adam og Eva gennem Set og hans efterkommere.

Så dit spørgsmål er et af dem, som ganske enkelt ikke kan besvares.

Med venlig hilsen

Kirsten Nielsen,
Professor dr.teol i Det gamle Testamente