Holder man jul i pinsekirken?

Den kristne jul forkynder menneskets værdi. Foto: Ole Lind/ritzau

Julen er en fælles kristen højtid, svarer teolog Jonas Jørgensen

Spørgsmål om jul i pinsekirken

Hej,

Jeg vil lige høre, af uvidenhed, om folk der er medlem af pinsevækkelsen holder fødselsdag og jul?

Venlig hilse,
Else-Marie

Svar fra brevkassen

Tak for dit spørgsmål. Det kan der svares kort og præcist på: Ja, medlemmer af pinsevækkelsen, den form for kristendom, som specielt vægter erfaringen af Helligånden og tungetale, holder både fødselsdag og jul.

Julen er jo en fælles kristen højtid, hvor alle kristne fejrer, at Gud lod sig føde som mennesket Jesus, hvorved han gav os del i sin uforgængelighed, nåde og sandhed.

Fødselsdag er som bekendt ikke blot noget, som kristne fejrer, men for kristne er der yderligere den grund til at fejre fødselsdag, at det at være født som menneske ikke er noget uværdigt eller lavt, men at ethvert menneske både er villet af Gud i skabelsen og helliget af ham i inkarnationen, sådan som julen forkynder det.

Venlig hilsen,
Jonas Adelin Jørgensen
Cand.theol og ph.d.

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.