Hvor længe er man gudmor?

"Der følger ikke noget juridisk eller økonomisk ansvar med at være fadder. Det er udelukkende en religiøs forpligtigelse," skriver sognepræst Hanne Jul Jakobsen. Foto: Irina Belousa/colourbox.com

"Fadder-forpligtigelsen er fuldført i det øjeblik, at dåbsbarnet bliver voksent," svarer sognepræst Hanne Jul Jakobsen

Spørgsmål:

Er man ikke gudmor mere, når barnet bliver 18 år?

Med venlig hilsen
Pia Hansen

Svar:

Kære Pia Hansen

En fadder, og dermed også en gudmor, er en, som ved dåben forpligter sig på at opdrage dåbsbarnet i den kristne tro, hvis det ulykkelige skulle ske, at forældrene dør, før barnet bliver voksent.

Der følger ikke noget juridisk eller økonomisk ansvar med at være fadder. Det er udelukkende en religiøs forpligtigelse.

Derfor kan du have ret i, at fadder-forpligtigelsen er fuldført i det øjeblik, at dåbsbarnet bliver voksent. Alligevel har fadderne en særlig plads, også i mange menneskers voksenliv.

Med venlig hilsen
Hanne Jul Jakobsen
Sognepræst og panelist på www.kristendom.dk

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener.