Hvordan foregår en ortodoks begravelse?

Kirken har en særlig tjeneste for begravelser, men vi har ingen særlig kirkegård, fortæller ortodoks kristen Kristian Larsen. - Foto: Foto:

Den ortodokse kirkes liturgier og tjenester foregår efter en rimelig stram model, som dog godt kan tilpasses på nogle områder, svarer ortodoks kristen Kristian Larsen

Spørgsmål:

Hej Kristian,

Jeg har været inde og læse om den ortodokse kristendom på Guds Moders Beskyttelses Kirkes hjemmeside.

Jeg har lige nogle spørgsmål i den forbindelse: Jeg kan se, at I har dåb - er det både barnedåb og voksendåb ? Har I noget, som svarer til konfirmationen? Har I vielsesmyndighed? Hvordan med begravelser, har I et begravelsesritual og en særlig kirkegård? Og hvordan foregår det?

Med venlig hilsen
Helle

Svar:

Hej Helle

Ja, både børn og voksne er blevet døbt i Gudsmoders Beskyttelses Kirke.

Det der svarer til konfirmationen, er myronsalvingen (eller firmelsen, som det også kan hedde). Dette sakramente følger umiddelbart efter dåben. Hvis man er døbt i en anden slags kristen kirke, og i stedet ønsker at indtræde i den ortodokse kirke, sker det ved myronsalving.

Selv om konfirmationen har udviklet sig fra firmelsen, så har den fået en noget anderledes karakter.

Der er også flere par, der er blevet viet i vores kirke, men vi har ikke borgerlig vielsesmyndighed. Det betyder, at parret selv må træffe aftale med kommunen.

Præsten har gennemført to begravelser. Kirken har en særlig tjeneste for begravelser, men vi har ingen særlig kirkegård. Den ortodokse kirkes liturgier og tjenester foregår efter en rimelig stram model, som dog godt kan tilpasses på forskellige områder.

Da jeg ikke har været med nogle af gangene, kan jeg ikke sige, hvordan det blev gennemført, men sender dig i stedet et link til en beskrivelse af en begravelsestjeneste (søg videre under 'sacraments', red.)

Med venlig hilsen
Kristian Larsen
Ortodoks kristen og cand.scient.pol