Spørg

Hvornår fik Jesus-bevægelsen navnet kristendom?

Biskop Ignatius fra Antiokia skrev i et brev til menigheden: "Lad os, som er blevet hans disciple, lære at leve i overensstemmelse med kristendommen". Det er første gang, man møder det i litteraturen, forklarer Kurt E. Larsen, der er professor i kirke- og missionshistorie ved Menighedsfakultetet i Aarhus.

Hvornår fik den oprindelige "Jesus-bevægelse" navnet kristendom, spørger en læser. Teologiprofessor Kurt E. Larsen svarer

Spørgsmål: 
 

Kære brevkasse

Hvornår fik den oprindelige "Jesus-bevægelse" navnet kristendom?


Venlig hilsen
Flemming

Svar:

Kære Flemming

Biskop Ignatius fra Antiokia skrev omkring år 110 – på vej til sit martyrium - et brev til menigheden i Magnesia. Heri hedder det: ”Lad os, som er blevet hans disciple, lære at leve i overensstemmelse med kristendommen”. 

Læs også: Stammer trosbekendelsen fra 200-tallet?

Det er første gang, man møder det i litteraturen, men når han uden videre benytter det, tyder det på, at begrebet har været kendt af læserne. 

Læs også: 
Hvem var Jesus - både jøde og kristen?

Så det er altså et meget gammelt begreb, uden at man ved, hvornår det præcis opstod.

Med venlig hilsen
Kurt E. Larsen 
Dr.theol. og professor i kirkehistorie.

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Kristendom.dk har inviteret teologer og repræsentanter fra forskellige kirker og kristne organisationer til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om kristendom". Alle svar i "Spørg om kristendom" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad kristendom.dk mener