Hvad er det gode liv ifølge kristendommen?

"Ved at se på Jesus ved vi, hvad det gode liv er! Og Jesus ønsker at udfolde sit eget liv i og gennem dig. Kristenlivet er et Kristus-liv," svarer teolog Lene Skovmark spørgeren Maria. Modelfoto:

Det gode liv er et liv, der er godt for dig selv og godt for andre. Det afgørende er, at troen er med til at gøre dig til et bedre og mere næstekærligt menneske, svarer præst Lene Skovmark

Spørgsmål:

Kære kristendom.dk

Jeg er ofte blevet stillet spørgsmålet: hvordan defineres det gode liv, hvis man tror på kristendommen?

Både hvis man skulle kigge på ting der står i Bibelen, men også sådan generelt i livet.

Kan I hjælpe mig med det?

Med venlig hilsen
Maria

Svar:

Kære Maria

Hvad er det gode liv ifølge kristendommen - det er et rigtig godt spørgsmål. For det er jo netop livet, det handler om!

Alt for ofte bliver det at være kristen til et spørgsmål om, hvad man tror på, og om man tror på den rigtige måde. Men det afgørende er, at troen er med til at gøre dig til et bedre og mere næstekærligt menneske. Ellers er det en død tro.

LÆS OGSÅ: 10 råd til at få et godt liv

Det gode liv er et liv, der er godt for dig selv og godt for andre.

Det gode liv er godt for dig selv. Du har del i en glæde, som ingen kan tage fra dig, og som ligger dybere end tanker, følelser og omstændigheder lige nu.

Det giver en dyb fred og glæde at vide, at du er elsket og tilgivet og fuldt accepteret af Gud. Det kan tage lang tid at tage det til sig, måske et helt liv. Der er en, der bærer med hele vejen. Jesus er Livet og kalder dig til liv overflod.

I Bibelen og i traditionen for den åndelige vejledning er der god livshjælp og redskaber til, hvordan du kan blive helt menneske, blive dig selv, den du er skabt til at være.

LÆS OGSÅ: Jesus beskriver meningen med kristenlivet i to linjer

Det gode liv er et liv, der leves i opmærksomhed for andre. Jesus kommer for at udfri mennesket fra mørkets magt, det vil sige fra vores egoisme, frygt og skyldfølelse og til at tjene.

Hvert menneske er skabt i Guds billede, og dette billede skal udfoldes, så vi genspejler Guds kærlighed og væsen i verden.

Det gode liv er at gøre troens gerninger. Det er at tage sig af de syge, hjælpe de fattige, give mad til den sultne, vand til den tørstige og besøge dem, der er i fængsel (Matthæus 25,34-36). Gøre mod andre, som du vil, at de skal gøre for dig.

LÆS OGSÅ: Man skal arbejde med sig selv

Ved at se på Jesus ved vi, hvad det gode liv er! Og Jesus ønsker at udfolde sit eget liv i og gennem dig. Kristenlivet er et Kristus-liv.

Med venlig hilsen
Lene Skovmark

Det gode liv er et liv, der leves i opmærksomhed for andre, skriver teolog Lene Skovmark.