Hvordan bliver jeg præst?

For at blive præst skal man have en kandidateksamen i teologi og et fire måneders forløb på Pastoralseminariet. Foto: Colourbox

I brevkassen oplyser sognepræst Birgitte Graakjær Hjort, hvor man kan søge relevante oplysninger om uddannelsen til præst

Spørgsmål:

Hej kristendom.dk

Jeg er en 15-årig pige, som gerne vil være præst. Jeg har søgt på nettet om hvor, hvordan og hvad, der skal til for at blive præst.

Jeg ved, at man skal læse teologi, men mere kan jeg ikke finde. Jeg vil gerne vide, hvilke fag man skal have, hvilken studentereksamen, man skal have, osv.

Please hjælp mig.

Kærlig hilsen
Freja

Svar:

Kære Freja.

Tak for din henvendelse. Det lyder spændende med dine overvejelser.

For at blive præst skal man være kandidat i teologi og dernæst følge ca. 4 måneders forløb på Pastoralseminariet. Både teologistudiet og pastoralseminarieforløbet kan finde sted i København eller Århus.

Jeg vil anbefale dig at gå på nettet og søge oplysninger på: UddannelsesGuiden, adgangskvotienter for 2009. Her kan du se, hvordan optaget var sidste år, både for kvote 1 og kvote 2 ansøgere.

Desuden kan du finde alle de oplysninger du søger på nettet under teologi i København eller Århus. Her er der afsnit om studieordning, hvilke fag, der hører til studiet, uddannelsens struktur osv. Der er også en fane med oplysninger til kommende studerende. Se bl.a.: http://studieguide.au.dk/; www.optagelse.dk/; http://teo.au.dk/.

Med venlig hilsen
Birgitte Graakjær Hjort
Sognepræst